Forum: „Ne spalionici – zdravlje nema cijenu“

Forum: „Ne spalionici – zdravlje nema cijenu“

„Spalionice se skupa postrojenja, koja u okoliš ispuštaju opasne kemijske spojeve kao što su dioksini i furani, ali i otrovne tvari poput žive i ostalih teških metala“, uvjerava Josipa Juričev Sudac iz Kriznog eko stožera Zagreb

Krizni eko stožer Zagreb i Udruga za zaštitu okoliša Resnik (UZOR)  poziva na otvoreni forum o ekološkom pristupu gospodarenjem otpadom pod sloganom „Ne spalionici – zdravlje nema cijenu“.  Forum će se održati u četvrtak 12. prosinca u 18 sati, u dvorani Beethoven hotela Antunović na Zagrebačkoj aveniji. Gosti predavači bit će dr. Stanko Uršić i dr. Slaven Dobrović. Do sada je u organizaciji stožera održano nekoliko tribina u Sesvetama, Ivanjoj Reki i Resniku. Krizni eko stožer Zagreb i UZOR ovim forumom žele podići razinu javne rasprave i educirati građane o ovoj temi.

Pitanje zbrinjavanja otpada jedno je od gorućih pitanja ne samo u Zagrebu, već i u cijeloj Hrvatskoj, a u posljednje vrijeme lokalni političari kao najbolje rješenje vide izgradnju spalionica. Krizni eko stožer Zagreb uvjeren je kako javnost putem ovakvih foruma, može vidjeti da spalionice nisu jedino i najbolje rješenje. „Spalionice se skupa postrojenja, koja u okoliš ispuštaju opasne kemijske spojeve kao što su dioksini i furani, ali i otrovne tvari poput žive i ostalih teških metala. Naši stručnjaci kroz ovakve forume iznose dokaze za ove tvrdnje koja su rezultat brojnih istraživanja provedenih u zemljama koje imaju spalionice već dugo godina“, uvjerena je Josipa Juričev Sudac iz Kriznog eko stožera Zagreb.

V. Vukoje

 

 

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni