Floraart privukao 320.000 posjetitelja

Floraart privukao 320.000 posjetitelja

Usporedo s javnozdravstvenom akcijom, na prostoru Zagrebačkog holdinga na Bundeku obilježen je i Svjetski dan zaštite okoliša

Izložbeni prostor Zagrebačkog holdinga na Floraartu u nedjelju, 5. lipnja, na nekoliko je sati bio dom javnozdravstvene akcije Čuvari srca. Akciju provodi Gradski ured za zdravstvo i Zaklada Hrvatska kuća srca, u sklopu koje se građanima besplatno procjenjuje kardiovaskularni rizik.

Prema procjeni, od 9 do 13 sati više stotina građana na Bundeku je obavilo kontrolu šećera i masnoće u krvi te provjeru krvnog tlaka. Voditeljica Odjela za zdravstvo, doktorica Ivana Portolan Pajić također je održala savjetovanje o pravilnoj primjeni lijekova, pravilnoj prehrani te kako sačuvati zdravlje svog srca u svakodnevnom životu.

floraart_2016_zastita_okolisaUsporedo s javnozdravstvenom akcijom, na prostoru Zagrebačkog holdinga na Bundeku obilježen je i Svjetski dan zaštite okoliša. O važnosti zaštite okoliša od 11 do 18 sati educirala je podružnica Čistoća, koja je za tu prigodu izložila i motornu trokolicu (piaggio). Trokolica je osobito atraktivna djeci od kojih saznajemo, među ostalim, i odvajaju li roditelji otpad. Također su organizirane radionice za djecu i razne nagradne igre.

U sklopu promocije programa ljetnog avantura kampa za djecu i mlade, animatori podružnice Vladimir Nazor organizirali su brojne igre na otvorenom. Kao nagradu za sudjelovanje, svako dijete kući je ponijelo šareni balon, a u nagradnim igrama mogle su se osvojiti bojanke i majice.

I program Gradske ljekarne Zagreb je tijekom trajanja Floraarta bio izuzetno dobro posjećen. Kroz sedam dana trajanja Izložbe u njihovom je šatoru, koji je za tu prigodu pretvoren u malu ljekarnu, gotovo tisuću građana provjerilo šećer u krvi, a više tisuća ih je izmjerilo tlak, prekontroliralo težinu i savjetovalo se o akutnim i kroničnim zdravstvenim tegobama.

Cjelokupan program Zagrebačkog holdinga odvijao se u prekrasnom ambijentu parka Bundek, koji su djelatnici podružnice Zrinjevac zajedno s još 216 izlagača iz zemlje i svijeta za Floraart pretvorili u najljepšu gradsku oazu. Izložba je zatvorena u nedjelju, 5. lipnja, a tijekom sedam dana razgledalo ju je oko 320.000 posjetitelja. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni