Flamenco festival u Zagrebu

Flamenco festival u Zagrebu

U organizaciji Udruge za promoviranje španjolske umjetnosti i kulture “Alma” u Zagrebu će se od 4. do 6. rujna održati peti Flamenco festival pod nazivom “Perspectivas”.

Festival je posvećen je širenju popularnosti flamenco kulture u Hrvatskoj i ovom dijelu Europe.

Ljubitelji ove umjetnosti moći će uživati u sinergiji tradicionalnog i modernog flamenca, susretu flamenca i sufi umjetnosti, ali i besplatnim događanjima.

Festival će 4. rujna u Zagrebačkom kazalištu lutaka otvoriti zagrebačka flamenco pjevačica Nina Ćorić i sarajevski gitarist Mirza Redžepagić u suradnji sa sufi umjetnikom iz Novog Pazara Almedinom Varošaninom, fuzijom flamenca i sufi umjetnosti.

Svečano otvorenje Festivala predviđeno je za 20.00 sati. Cijena ulaznice je 60,00 kn, blagajna Zagrebačkog kazališta lutaka.

Priču o osobnoj borbi tradicionalnog i modernog, konvencionalnog i slobodnog, ispričat će drugi dan Festivala, 5. rujna u 20.00 sati, plesačica Saška Šašić svojom predstavom „Metamorphosis“ u Zagrebačkom kazalištu lutaka.

Umjetnici iz Hrvatske i susjednih zemalja zajedno s umjetnicima iz Španjolske nastupit će 6. rujna u 21.00 sat, s tradicionalnim flamencom u vidu „Tablao“ izvedbe, u kultnom Mojo baru u ulici Fra Grge Martića 5. Program je besplatan za sve posjetitelje.

Najbolju dobrodošlicu Festivalu pripremiti će najpoznatiji zagrebački flamenco gitarista Tomislav Tenšek Snoopy i njegov legendarni bend Duende.Na terasi Mojo bara u ulici Fra Grge Martića 5, u subotu 3. rujna od 12.00 do 14.00 sati, zajedno s organizatoricom Festivala Ninom Ćorić. Sve posjetitelje odvesti će na putovanje u srce Andaluzije. Pjesma, gitara, sangria i rumba flamenca najbolja su pozivnica i najava 5. Flamenco Festivala Zagreb. Program je besplatan za sve posjetitelje.

Kroz tri dana Festivala renomirani umjetnici iz rodne zemlje flamenca, Španjolske, zajedno s hvalevrijednim umjetnicima s naših prostora još jednom će prikazati univerzalnost flamenca.

Mjesto održavanja je Zagrebačko kazalište lutaka.

Više o festivalu potražite na stranici:  www.flamencofestivalzagreb.com.

(ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni