Financijsko izjednačavanje preko leđa umirovljenika

Financijsko izjednačavanje preko leđa umirovljenika

Bojeći se da nas ministar rada i mirovinskog sustava ponovno ne bi prozvao da smo neodgovorni podsjećamo ga kako je osobno izjavio da nitko neće biti zakinut i da se radi na rješenjima za nove umirovljenike

Lazar Grujić

Svojim izbornim programom i sloganom »vjerodostojno«, Hrvatska demokratska zajednica na posljednjim je parlamentarnim izborima privukla najveći broj birača i složila parlamentarnu većinu. Nakon izbora usvojen je Nacionalni program reformi i konvergencije u kojima se i zakonski reguliraju pojedina izborna obećanja. No u svemu tome nije sudjelovao sadašnji ministar rada i mirovinskog sustava jer se bavio zaštitom voda kao tajnik udruge SLAP. Stoga nije niti čudno kako u nedostatku znanja i informacija na postavljenja pitanja odgovara nesuvislo i brani se kako su to neodgovorne insuinacije.

Logično je stoga da nije započeo s programom uvođenja nacionalne mirovine, ukidanjem švicarske formule za izračun mirovina, omogućavanjem rada umirovljenicima ili obračunom s povlaštenim mirovinama. No kako mi u Stranci umirovljenika nismo zlopamtila i naš politički rad se ne bazira s tim ciljem i svrhom, još jednom dobronamjerno upozoravamo ministra da vrijeme za rješavanje problema neupitno istječe. Posebno se to odnosi na sve veći broj naših sugrađana rođenih 1962. godine koji odlaze zakinuti u mirovinu jer nemaju pravo na dodatak od 27 % na mirovinu isplaćenu iz I. stupa!

Bojeći se da nas ministar ponovno ne bi prozvao da smo neodgovorni podsjećamo ga kako je osobno izjavio da nitko neće biti zakinut i da se radi na rješenjima za nove umirovljenike. No do sada nismo vidjeli rezultate tog rada pa se bojimo da riječ raditi neće ostati u nesvršenom glagolskom vidu. Uzdamo se jedino da će se pri kraju mandata početi naglo rješavati sva nagomilana obećanja ako ponovno ne bude i nekih prijevremenih iznenađenja. Pri tome očekujemo kako će sadašnji i budući umirovljenici honorirati napore onih koji ukazuju na njihove probleme i nude rješenja u njihovu korist, a ne europskog izjednačavanja iliti konvergencije.

Lazar Grujić, dipl.oec.

predsjednik Stranke umirovljenika

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni