Financijska pomoć za mladog tamburaša

Financijska pomoć za mladog tamburaša

Grad Zagreb je odlučio dati Tikvickom 20 000 dolara, a preostali iznos Tikvicki će pokušati dobiti od resornih ministarstava.

Osamnaestogodišnji Miran Tikvicki iz Subotice bavi se glazbom od svoje sedme godine. Dobitnik je brojnih državnih i međunarodnih priznanja i nagrada. Nedavno je dobio američku stipendiju za prestižni Berklee College of Music kao prvi tamburaš koji će studirati smjer Glazbene terapije. Dobivena stipendija od 18 000 dolara pokriva tek trećinu troškova studija, a Tikvicki je iz tog razloga potražio financijsku pomoć u raznim ministarstvima i udrugama. Grad Zagreb je odlučio dati Tikvickom 20 000 dolara, a preostali iznos Tikvicki će pokušati dobiti od resornih ministarstava.

„Nažalost nitko mi nije pomogao, sve do danas, kada sam došao kod gradonačelnika Bandića“, pohvalio je prvog čovjeka Zagreba mladi tamburaš.

„Ukoliko ne dobiješ potreban novac, naći ćemo se opet ovdje u rujnu i naći rješenje. Ti ideš u Berklee radi tamburice, Subotice, radi Zagreba i Hrvatske i ja ti čestitam i želim puno uspjeha i sreće“, poručio je Bandić Tikvickom.

Glazbena terapija se provodi kod osoba s posebnim potrebama, a želja mladog tamburaša je da je primjenjuje i kod osoba s psihološkim problemima. „Moja regija je jedna od triju s najvišom stopom suicida u svijetu i jako bih volio pomagati ljudima“, zaključio je Tikvicki.

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni