Financijska pomoć skloništima za žrtve nasilja u obitelji

Financijska pomoć skloništima za žrtve nasilja u obitelji

„Našu podršku imat ćete i dalje, a nadam se da ćemo uskoro moći sredstva i povećati kako bi bilo što manje žrtava“, poručio je gradonačelnik Bandić.

Gradonačelnik Milan Bandić, izvršna direktorica Udruge Autonomna ženska kuća Zagreb Valentina Andrašek i predsjednica Udruge Ženska pomoć sada Marijana Zrinka Jegrišnik, potpisali su jučer u Gradskoj upravi ugovore o financijskoj pomoći autonomnim skloništima i savjetovalištima za žrtve nasilja u obitelji za 2014., što je nastavak kontinuirane podrške Grada udrugama.

Predsjednica Jegrišnik zahvalila se gradskim službama i Gradonačelniku na financijskoj potpori, dobroj i uspješnoj suradnji, te podršci njihovom radu, kao i gradskom prostoru u kojem djeluju.

„Bitno je naglasiti da je gradonačelnik jedini koji, u ovim kriznim vremenima, nije smanjio financijsku podršku našim udrugama, za razliku od resornog ministarstva i Zagrebačke županije“, naglasila je predsjednica Udruge Autonomna ženska kuća Zagreb Neva Tole. „Nasilje u obitelji danas je vrlo rašireni problem i svaka nam je podrška potrebna kako bi mogli pomoći i zaštiti žene i djecu žrtve nasilja, a ne da se moramo suočavati s tragičnim događajima kao što je smrt mlade žene žrtve nasilja, o kojoj smo danas obaviješteni“, dodala je.

„Danas ovdje prezentiramo naš rad i drago mi je zbog toga, ovo je veliki dan i možemo si stisnuti ruku jer pomažemo onima kojima je ona neophodna“, napomenuo je gradonačelnik Bandić, zahvalivši predstavnicama udruga na samozatajnom trudu i radu. „Našu podršku imat ćete i dalje, a nadam se da ćemo uskoro moći sredstva i povećati kako bi bilo što manje žrtava“, poručio je gradonačelnik Bandić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni