Filozofski fakultet dobio novi studentski restoran

Filozofski fakultet dobio novi studentski restoran

„Ovaj restoran rješava sve nas jednog velikog kompleksa. Do sada smo išli u restorane FSB-a i FER-a. Osjećam da smo sada ovim restoranom svrstani među jednake. Imamo naš restoran…“, istaknuo je Ante Arambašić, student kroatistike i ruskog jezika

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak u petak je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu otvorila restoran subvencionirane studentske prehrane. Dugo očekivani restoran će podići studentski standard, a Ministarstvo znanosti i obrazovanja je za njegovo otvaranje izdvojilo 2 milijuna kuna.

U pratnji dekanice Fakulteta Vesne Vlahović Štetić, sanacijskog upravitelja Studentskog centra Zagreb Mirka Bošnjaka i predstavnice Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Norme Trkovnik, ministrica Divjak je obišla studentski restoran te je ručala sa studentima.

Dekanica Vlahović Štetić je zahvalila Ministarstvu te Studentskom centru Zagreb (SC) na pomoći u otvaranju restorana subvencionirane studentske prehrane. Dodala je da je otvaranje ovog restorana bio jedan od ciljeva u njezinom programu s kojim se kandidirala za dekanicu Filozofskog fakulteta.

„Zadovoljna sam što se otvorenje restorana ostvarilo u kratkom vremenu. To je još jedna od stvari koja će pomoći da studenti bolje i uspješnije rade na ovom fakultetu. Imamo odličnu knjižnicu, Ured za studente s invaliditetom, Centar za razvoj karijere, što je novina i mislimo da je to izuzetno važno. Ovaj restoran će biti na zadovoljstvo naših studenata, ali i zaposlenika“, poručila je dekanica.

„Studentski centar je sastavnica Sveučilišta u Zagrebu. Naša temeljna zadaća je skrb o studentskom standardu u najširem smislu riječi, a otvoriti restoran na Filozofskom fakultetu nakon više od desetljeća čini nas sve posebno ponosnim”, istaknuo je sanacijski upravitelj SC-a Mirko Bošnjak.

Ministrica Blaženka Divjak je izrazila uvjerenje da će restoran na Filozofskom fakultetu privući i studente drugih fakulteta, osobito obližnjeg Fakulteta elektrotehnike i računarstva te Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

„Osim druženja, studenti će doći potražiti zdravu, dobru i uravnoteženu prehranu”, dodala je ministrica Divjak. Izrazila je zadovoljstvo što se projekt ostvario u kratkom vremenu, jer je zahtjev za financiranje Ministarstvu je upućen prošle godine, a odluka o financiranju je donesena već 20 lipnja.

„Kao bivša prorektorica Sveučilišta u Zagrebu znam koliko je važno da se osiguraju studentski restorani po fakultetima“, kazala je ministrica. Spomenula je da nakon studentskog restorana u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici za malo više od dva mjeseca otvara i restoran na Filozofskom fakultetu.

Studenti jedva dočekali otvorenje

Predstavnica Studentskog zbora Filozofskog fakulteta Norma Trkovnik je rekla kako je bilo krajnje vrijeme da se otvori studentski restoran na Filozofskom fakultetu. U ime studenata Filozofskog fakulteta, ali i drugih zagrebačkih fakulteta zahvalila je upravi Fakulteta, SC-u i Ministarstvu na otvaranju restorana.

„Otvaranje ovog restorana je definitivno veliki korak ka poboljšanju opće kvalitete studentskog života, studentske prehrane. Bilo je čak i smiješno da ovako veliki fakultet nema svoju menzu i drago mi je da smo ju konačno dobili. Nadam se da će interes studenata za ovaj restoran biti velik i očekujem da će nuditi dobru prehranu”, rekla je za ZG-magazin Norma Trkovnik.

Među studentima koji su došli kušati hranu u novootvorenom restoranu je i Nina Laganović, studentica germanistike i skandinavskih jezika.

„Mislim da je otvaranje restorana na našem fakultetu izuzetno dobra stvar. Uštedjet ćemo vrijeme jer nećemo zalaziti u menze susjednih fakulteta. U menzi se hranim dva do tri puta tjedno te se nadam da će i na našoj menzi prehrana biti raznolika i za one koji ne jedu meso te da će biti kvalitetna“, rekla je Nina.

Studentica anglistike i germanistike Mateja Martinjak se također nada da će u novom restoranu biti veći izbor zdrave hrane, što njoj osobno nedostaje u studentskim restoranima.

„Ovaj restoran rješava sve nas jednog velikog kompleksa. Do sada smo išli u restorane FSB-a i FER-a. Osjećam da smo sada ovim restoranom svrstani među jednake. Imamo naš restoran u kojem će nam biti sada ljepše, ugodnije i slobodnije pa neka nam dođu i studenti sa susjednih fakulteta. Što se tiče prehrane, važno mi je da je jeftina i jestiva“, istaknuo je Ante Arambašić, student kroatistike i ruskog jezika.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni