Filmski spektakli na otvorenoj pozornici kina Tuškanac

Filmski spektakli na otvorenoj pozornici kina Tuškanac

Na 11. Fantastic Zagreb Film Festivalu koji se održava od 1. do 11. srpnja u kinu Tuškanac bit će prikazani najnoviji žanrovski hitovi i kultni klasici.

Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, horori, kultni žanrovski klasici, animacija i još mnogo toga očekuju sve posjetitelje u prirodnoj oazi Ljetne pozornice Tuškanac.

Festival otvara francuski znanstveno-fantastični spektakl Posljednje putovanje redatelja Romaina Quirota. Priča je smještena u postapokaliptičnoj budućnosti u kojoj oko Zemlje kruži novi crveni mjesec bogat energetskim resursima koji promijeni putanju i zaprijeti čovječanstvu, a spas planeta leži u rukama zagonetnog astronauta Paula W. R-a. Film obiluje snolikim scenama u kojima se retro stil sjajno isprepliće s futurističkim i prljavom vizualnom poetikom podsjećajući na originalnu trilogiju Ratova zvijezda.

U preostalih deset dana bit će prikazan niz atraktivnih hit premijera. Među njima su zagonetni SF Vrata u drugi svijet, triler horor Izdaja, nagrađivani anime fantasy Putovanje kroz tamu i danski futuristički triler Breeder. Bit će prikazan i niz kultnih žanrovskih klasika koji slave velike jubileje među kojima je ove godine niz evergreena: Aliens i Terminator 2: Sudnji dan Jamesa Camerona, Napad na policijsku stanicu Johna Carpentera, Američki vukodlak u Londonu Johna Landisa i dva vječna klasika Loganov bijeg i nezaboravni Zabranjeni planet.

Ove godine vraća se program Kratkog filma koji će se prikazivati u Kinu Tuškanac.

Autor ovogodišnjih vizuala je književnik, redatelj, slikar, dizajner, scenograf i kostimograf Zdenko Bašić.

Kompletan filmski program, cijene ulaznica i ostale informacije dostupne su na mrežnoj stranici festivala: https://fantastic-zagreb.com/, a najnovije vijesti i festivalske aktivnosti na https://www.facebook.com/FantasticZagreb/. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni