Novi filmski festival o problematici nasilja u društvu

Novi filmski festival o problematici nasilja u društvu

U Kinu Europa od 22 do 25.svibnja održava se prvi međunarodni festival preventivno-edukativnih filmova o sigurnosti, Blue Carpet. U suradnji Ravnateljstva policije MUP-a RH  i Ministarstvo unutarnjih poslova njemačke Savezne pokrajine Baden – Württemberg. Kako navode organizatori, kroz četiri dana festivala, obrađivati će se teme poput ekstremnog nasilja i radikalizam, nasilja u obitelji, međuvršnjačko nasilje i nasilje na sportskim natjecanjima, kao i mnoge druge problematike nasilja općenito.

Osim filmova, bit će organizirane i interaktivne radionice i debate s ekspertima iz različitih područja, kao i prezentacije rezultata najnovijih istraživanja na teme iz područja sigurnosti i prevencije kriminaliteta. Iz MUP-a RH poručuju, kako im je želja educirati publiku kroz  suvremene metode u prevenciji kriminaliteta uz korištenje multimedijalnih sadržaja te zajedničkim angažmanom stručnjaka iz policije te drugih nadležnih državnih tijela i institucija.(Zg.magazin)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t