Filmovi pod zvijezdama u sklopu Ljetnog kina Gradec

Filmovi pod zvijezdama u sklopu Ljetnog kina Gradec

Od ove godine filmovima koji nisu na engleskom jeziku dodani su titlovi kako bi ih mogli pratiti i turisti u Zagrebu

Večeras od 21 sat na malom platou uz zagrebačku Gornjogradsku gimnaziju na Katarininom trgu (Gradec) počinje šesta sezona Ljetnog kina Gradec.

Projekcije pod zvijezdama održavat će se u isto vrijeme svakog dana sve do 30. kolovoza. Prikazat će se ukupno 60 filmova s više od 150 sati filmskog programa iz desetak zemalja, a ulaz na sve projekcije je besplatan.

Program ovogodišnjeg Ljetnog kina otvorit će domaći filmovi nastali u produkciji Artizana filma: dokumentarac “Dragi Lastane!” i dugometražni igrani film “7seX7” redateljice Irene Škorić te “Most na kraju svijeta” u režiji Branka Ištvančića.

Na programu su još i domaća ostvarenja za djecu, film “Tajna starog tavana” Vladimira Tadeja iz 1984. godine i animirani “Čarobnjakov šešir” Milana Blažekovića iz 1990. godine. Zatvaranje filmske večeri na Gradecu pripala je klasiku “Tko pjeva zlo ne misli” Kreše Golika.

Od ove godine filmovima koji nisu na engleskom jeziku dodani su titlovi na engleskom kako bi ih mogli pratiti i turisti u Zagrebu. Također, kino dobiva i poseban naziv – Filmbox – što znači da je ono „kino koje sluša svoje posjetitelje i vrti filmove po njihovom izboru“.

Ponuda je nadopunjena i novom pogodnosti „Moje ljetno kino“ kada posjetitelji nedjeljom mogu rezervirati kino za kasniju projekciju za svoje prijatelje te proslaviti svoju prigodu filmom po izboru.

Do sada je u pet sezona filmove u ovom kinu pogledalo više od 65 tisuća gledatelja, a za sve projekcije tražilo se mjesto više pa možemo reći da su filmovi na Gradecu postali ljetna tradicija u Zagrebu. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni