Filipović predstavio kandidatkinje za svoje zamjenice

Filipović predstavio kandidatkinje za svoje zamjenice

(Foto: Facebook / Davor Filipović)

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Davor Filipović u utorak je predstavio kandidatkinje za svoje zamjenice. To su doc. dr. Iva Hraste-Sočo koja će se baviti područjem kulture i obnove te prof. dr. Mirjana Kujundžić Tiljak kojoj će u fokusu biti zdravstvo i obrazovanje u Zagrebu.

Filipović je na predstavljanju svojih zamjenica ponovio da će se zalagati za više žena na upravljačkim pozicijama u Gradskoj upravi.

Hraste-Sočo, posebna savjetnica ministrice kulture i bivša zamjenica ministra kulture u vrijeme Zlatka Hasanbegovića, poručila je da su joj kultura i umjetnost u Zagrebu od posebne važnosti. Prioritetnom smatra transparentnost u financiranju i zapošljavanju, kako u gradskim ustanovama iz područja kulture tako i na upravljačkim pozicijama u pojedinim ustanovama.

Kujundžić Tiljak, liječnica i profesorica na Medicinskom fakultetu koja trenutno obnaša dužnost ravnateljice Škole narodnog zdravlja dr. Andrija Štampa poručila je da će se zalagati za pristupačniju i kvalitetniju zdravstvenu skrb, kao i bolju organizaciju obrazovanja.

Davor Filipović je komentirao objavu izvješća o donacijama predizborne kampanje nezavisne kandidatkinje Vesne Škare-Ožbolt.

»Bilo bi animljivo vidjeti, s obzirom da je u kampanji od osmoga mjeseca do danas, tko joj od tada financira kampanju«, rekao je Filipović. Nije, međutim htio komentirati video u kojemu Škare-Ožbolt, otvarajući sef, odgovara na njegove prozivke o netransparentnosti financiranja kampanje. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni