Filipović: Kulturnu baštinu Zagreba ne mogu obnavljati ni Tomašević niti Škoro

Filipović: Kulturnu baštinu Zagreba ne mogu obnavljati ni Tomašević niti Škoro

Kandidat HDZ-a za gradonačelnika Davor Filipović je u subotu na konferenciji za novinare ispred nove zgrade Hrvatskog povijesnog muzeja na Griču najavio da će se kulturna baština u Zagrebu obnoviti novcem iz EU Fonda solidarnosti.

Naglasio je kako su sada bitni znanje i struka, a ne populističko-demagoške priče Tomislava Tomaševića ili one o lažnom domoljublju i novom modelu poslovanja Miroslava Škore.

“Kulturnu baštinu u Zagrebu ne može obnavljati Tomislav Tomašević jer je prosvjedovao protiv obnove grada. Strašio je ljude da se sredstva neće povući na vrijeme. Obnavljati kulturnu baštinu ne može ni čelnik Domovinskog parkinga Miroslav Škoro jer je niz godina obmanjivao hrvatsku javnost lažnim domoljubljem”, tvrdi Filipović.

Dodao je da je Škoro pjevao po Americi dok je on kao dijete sa svojom obitelji bio izložen granatama u opkoljenom Sarajevu.

“Za njega je novi poslovni model koji pokušava prodati sugrađanima dobiti kućicu na Adventu, a svi znamo kako se dobivaju. Za njega je domoljublje i poslovni model dobiti višemilijunske poslove s Gradom Zagrebom, a isto tako naplatiti pjevanje ili određenu političku gažu”, zaključio je Filipović.

Podršku HDZ-ovom kandidatu dala je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek koja je izrazila zadovoljstvo što će Hrvatski povijesni muzej dobiti novi adekvatni prostor u bivšoj zgradi Državnog hidrometeorološkog zavoda u gornjogradskom parku Grič, čime je riješen dugogodišnji problem.

Obećala je da Ministarstvo novoj Gradskoj upravi pomoći u naporima da trošenje sredstava bude transparentno i da planiranje kulturnog razvoja u Gradu Zagrebu bude stručno.

Predstavljajući izborni program HDZ-a za kulturu zamjenica kandidata za gradonačelnika Zagreba Iva Hraste Sočo istaknula je brendiranje Zagreba kao kulturne metropole Srednje Europe.

Najavljena je obnova muzejske infrastrukture, izgradnja druge scene HNK-a u ulici Božidara Adžije, financijska pomoć za kulturne ustanove i samostalne umjetnike te za nezavisnu kulturnu scenu.

Ivana Vranješ

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni