Filipi donio srebro Hrvatskoj!

Filipi donio srebro Hrvatskoj!

Hrvatska i hrvatski boks vraćaju se iz kineskog Nanjinga s Olimpijskih igara mladih sa vanserijskim uspjehom. Srebro Filipija, bronca Plantića te peto mjesto Prtenjače uspjeh su koji će u boksačkim almanasima biti upisan zlatnim slovima

Hrvatski juniorski boksački reprezentativac Toni Filipi (91 kg) u tijesnom i nadasve teškom olimpijskom finalu podijeljenom odlukom sudaca u srijedu je osvojio srebrnu medalju na Olimpijskim igrama mladih. Zadranin je odlično otvorio susret teške kategorije sa svjetskim prvakom Kubancem Hernandezom te je dominacijom i čvršćim napadačkim boksom zasluženo osvojio rundu prema sucima (10:9, 10:9 i 9:10). U nastavku je Filipi nastavio sjajno te je druga runda završila u njegovu korist (10:9, 9:10, 10:09 ukupno (20:18, 19:19, 19:19). U trećoj rundi Kubanac  Yordan Alain Hernandez Morejon, više napada, ali sve završava na bloku Filipija. Međutim suci posljednju rundu jednoglasno daju Kubancu (9:10, 9:10 i 9:10 ukupno 29:28, 28:29 i 28:29) koji uzima zlato.

Usprkos medalji Toni je ipak bio razočaran: „Po meni sam bio bolji tijekom cijelog meča, on je trebao dobiti i javnu opomenu ali od toga nije bilo ništa. Na kraju su suci presudili u njegovu korist. Vidjeli ste i po njemu koliko se radovao i on je ostao iznenađen. Ponosan sam kako radi sebe tako i radi Hrvatske ali ostaje i žal što mi je uzeto zlato. Zaslužio sam ga i trebalo je pripasti meni. Eto, trebao sam ga rušiti, očigledno drukčije ga ne mogu poraziti“.
Trener reprezentacije Marijo Šivolija Jelica koji je iz kuta zajedno sa Mariom Nikolićem usmjeravao Filipija, istog je mišljenja. „Ostaje dojam da smo oštećeni jer Toni je bio bolji u prve dvije runde. Ali što je tu je, povratka nema, i na ovom natjecanju smo još jednom shvatili koliko je Hrvatska malena zemlja. Kuba i boks, sve sam vam rekao“,  zključuje Šivolija.

Usprkos svemu, Hrvatska i hrvatski boks vraćaju se iz kineskog Nanjinga s Olimpijskih igara mladih sa vanserijskim uspjehom. Srebro Filipija, bronca Plantića te peto mjesto Prtenjače uspjeh su koji će u boksačkim almanasima biti upisan zlatnim slovima. Ujedno treba napomenuti da borilački sportovi s ovih Olimpijskih igara dolaze u Hrvatsku sa pet od ukupno šest hrvatskih medalja. Uz boksačke, tu su zlato i bronca judašice Brigite Matić te zlato taekwondašice Ivana Babić.  (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni