Filiović: Klisović je nekompetentan, a Tomašević demagog

Filiović: Klisović je nekompetentan, a Tomašević demagog

(Foto: Ilustracija)

HDZ-ov kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović u subotu je ispred Osnovne škole Bukovac najavio gradnju novog objekta škole. Tom se prilikom obrušio i na protukandidate s lijevog političkog spektra.

Podsjetio je da je unutrašnjost OŠ Bukovac znatno oštećena u potresu u ožujku te se nastava trenutno održava na četiri lokacije. Naglasio je kako su i prije potresa u toj školi uvjeti bili loši, odnosno često nije bilo tople vode, a problem je i azbestni krov.

Podsjetio je da Vijeće gradske četvrti na čelu s HDZ-om prije potresa izdvojilo milijun kuna za izradu projektno-tehničke dokumentacije kako bi se takva situacija promijenila i izgradila nova škola. Dodao je kako će se EU Fonda solidarnosti uz obnovu i drugih oštećenih odgojno-obrazovnih ustanova financirati i proces rušenja stare te izgradnja nove OŠ Bukovac.

“Izvođač radova je izabran 29. ožujka, a rok žalbe ističe 14 travnja. Nadamo se da će nakon toga krenuti rušenje i izgradnja nove škole”, poručio je Filipović.

Ustvrdio je kako je ova škola i primjer političkog licemjerja. „Ovdje je dolazio kum predsjednika Zorana Milanovića (Joško Klisović) i oktroirani kandidat SDP-a, kao i profesionalni protestant Tomislav Tomašević, koji je prosvjedovao protiv obnove našeg grada i strašio ljude da se neće povući novci iz Fonda solidarnosti”, rekao je Filipović.

Spomenuo je da su njih dvojca govorila da će izgraditi novu školu, a njihovi vijećnici u Vijeću gradske četvrti su glasali protiv te izgradnje.

„Kuma Zorana Milanovića mogu razumjeti jer je nekompetentan za gradske teme, ali profesionalnog prosvjednika Tomaševića ne mogu. On, kao nekada Ivan Vilibor Sinčić, koristi populističko-demagoške priče i obećava gradnju škole, a prosvjedovao je protiv svake gradnje i obnove”, istaknuo je HDZ-ovac.

Uz Davora Filipovića OŠ Bukovac su obišli predsjednik Gradske skupštine i zagrebačkog HDZ-a Mislav Herman te državni tajnik u Ministarstvu znanosti i obrazovanja Stipo Mamić.

Ivana Vranješ

Komentiraj

*