Fičko: Idemo u privatizaciju nekih tvrtki, nema “sječe” direktora

Fičko: Idemo u privatizaciju nekih tvrtki, nema “sječe” direktora

Odgovarajući na upit novinara Fičko je potvrdio da će se nastaviti s provjerama diploma zaposlenih jer im trebaju »kompetentni ljudi« s odgovarajućom stručnom spremom za pojedina radna mjesta. No već u idućoj rečenici je ustvrdio kako to nije glavni prioritet Uprave jer »Holding ima i drugih gorućih problema koje treba riješiti«

U prostorijama Gradske uprave danas je i službeno predstavljena novoizabrana Uprava Zagrebačkog holdinga, na kojoj je njezin šef Dejan Fičko izdvojio tri prioriteta – refinanciranje 2,2 milijarde kuna od obveznica koje stižu na naplatu 2017. godine, uvođenje sustava naplate i odvoza komunalnog otpada po volumenu do kraja ove godine te uspostava učinkovite javne nabave. Uz navedeno, Fičko je najavio kako će se poraditi i na povećanju učinkovitosti podružnica i trgovačkih društava u sklopu Holdinga te je najavio i mogućnost privatizacije nekih podružnica.

Odgovarajući na upit novinara Fičko je potvrdio da će se nastaviti s provjerama diploma zaposlenih jer im trebaju »kompetentni ljudi« s odgovarajućom stručnom spremom za pojedina radna mjesta, ali nije precizirao o kolikom bi se broju lažnih diploma moglo raditi navodeći kako još nisu došli do te faze. No već u idućoj rečenici je ustvrdio kako to nije glavni prioritet Uprave jer »Holding ima i drugih gorućih problema koje treba riješiti«. Naglasio je kako dosadašnji sustav javne nabave u Holdingu nije bio efikasan, a rekao je i da su već pripremljeni planovi za privatizaciju, jedino što se oni utemeljeni na javno dostupnim podacima iz 2013. godine, a od tada se mnogo toga promijenilo. Ipak, direktori za sada mogu biti mirni. Fičko je poručio kako neće biti »sječe« i direktori svih podružnica će dobiti svoju »šansu«, odnosno period od 100 dana da se dokažu na svojim radnim mjestima.

Novi predsjednik Uprave ustvrdio je kako se radi o velikom i vrlo složenom sustavu te ne bi bilo poželjno da se neke odluke donose preuranjeno, bez da se uvidi stvarno stanje stvari.

Novinarima su se još predstavili i članovi Uprave: Marija Cvrlje, članica Uprave za javnu nabavu, Daniela Franić, članica Uprave za pravne poslove i dosadašnja prijevremena upraviteljica holdinga, Denis Nikola Kulišić, član Uprave za komunalne usluge te Krešimir Kvaternik, član Uprave za financije.

Uprava-ZGH

Na samom uvodu zamjenica gradonačelnika dr. Sandra Švaljek ocijenila je da je Skupština Zagrebačkog holdinga (koju sačinjavaju ona i pročelnik Gradskog ureda za financije Slavko Kojić) imala lagan zadatak u izboru kandidata s obzirom na njihove kvalitete. Zaželjela im je da ostvare bolje rezultate od dosadašnjih. Odgovarajući na novinarski upit oko otpremnina za članove Uprave, Švaljek je kazala kako su otpremnine i do sada postojale, a ostat će i dalje. »Kolege još nisu ni potpisali ugovore i ne bi trebalo odmah otvarati ovo pitanje. Neka ova ekipa prvo dobije priliku da se dokaže«, odgovorila je zamjenica gradonačelnika. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni