Festival znanosti u Zagrebu: 220 sudionika i 89 radionica

Festival znanosti u Zagrebu: 220 sudionika i 89 radionica

Događanja u čak 23 hrvatska grada, oko 1000 sudionika, preko 500 programskih događanja, beskraj entuzijazma i sve po petnaesti puta besplatno

Od 24. do 29. travnja u 23 hrvatska grada održava se 15. po redu Festival znanosti. Osim Zagreba u Festivalu sudjeluju još Brod na Kupi, Čabar, Dubrovnik, Hvar, Krapina, Mali Lošinj, Našice, Ogulin, Opatija, Osijek, Požega, Pula, Rab, Rijeka, Samobor, Sisak, Slavonski Brod, Split, Valpovo, Varaždin, Vukovar i Zadar.

U Zagrebu Festival će biti otvoren u ponedjeljak, 24. travnja u 20 sati u Tehničkom muzeju “Nikola Tesla”.

Festival znanosti dokazao se u proteklih 14 godina kao najkvalitetniji program popularizacije rada znanstvene zajednice i znanosti općenito. Javnost, a osobito učenici i studenti jako dobro su prihvatili zanimljiv, pristupačan, interaktivan i zabavan način prezentacije uloge i dostignuća znanosti i tehnologije, kakav je prisutan na Festivalu. Cilj Festivala znanosti je poticanje i poboljšanje dijaloga znanstvene zajednice i javnosti.

Ovogodišnji 15. festival znanosti također se održava pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u kreiranju kvalitetnog programskog sadržaja sudjelovao je velik broj hrvatskih sveučilišta, studentskih udruga i pojedinaca te udruga vezanih za popularizaciju znanosti.

15. Festival znanosti održava se u znaku teme VRIJEME. Vrijeme fizikalno, psihološko, povijesno, meteorološko, astronomsko – kako vam drago.

Program Festivala znanosti ispunit će vaše vrijeme zanimljivim sadržajima, bit će to dobro provedeno vrijeme, obećavaju organizatori.

Ove je godine i pravo vrijeme za obilježavanje 160. godišnjice rođenja jednog od najvećih znanstvenika naše zemlje – Andrije Mohorovičića (1857-1936.), koji je povrh svega svojega slavnog djela i utemeljitelj Službe točnog vremena. Mohorovičić je sam konstruirao nefoskop, instrument za određivanje brzine i smjera gibanja oblaka.

Festival znanosti u Zagrebu tradicionalno je mjesto s najopsežnijim festivalskim programom u kojem sudjeluje 220 sudionika koji su pripremili 6 izložbi, 42 predavanja, 52 prezentacije, 89 radionica… Glavnina programa odvija se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla, a osim toga program će se odvijati na još 7 različitih gradskih lokacija. Program u Tehničkom muzeju Nikola Tesla odvija se u vremenu od 10 do 20 sati, a sudjelovanje je besplatno.

Program u Zagrebu je dostupan na http://tehnicki-muzej.hr/hr/festival-znanosti/2017/, a nacionalni program događanja dostupan je na http://www.festivalznanosti.hr/2017/. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni