Festival znanosti: 20 gradova i 1000 sudionika

Festival znanosti: 20 gradova i 1000 sudionika

Festival znanosti trajat će od 10. do 15. svibnja, a u ovogodišnji program koji će se odvijati u 20 hrvatskih gradova uključeno je približno tisuću sudionika.

Cilj Festivala znanosti je poticanje i poboljšanje dijaloga znanstvene zajednice i javnosti. Središnji program u Zagrebu održava se u Tehničkom muzeju Nikola Tesla (TMNT), koji će za trajanja Festivala biti otvoren od 10 do 20 sati. Ulaz je besplatan.

U TMNT-u su se pobrinuli da većina sadržaja bude dostupna online uzimajući u obzir trenutnu epidemiološku situaciju. Sadržaji će se moći pratiti na putem YouTube kanala, Facebook profila TMNT-a i Festivala znanosti…

Program uživo održavat će se uz poštivanje epidemioloških mjera te posjetitelji trebaju najaviti svoj dolazak zbog prostornih ograničenja.

Festival znanosti dokazao se u proteklih godina kao kvalitetan program popularizacije rada znanstvene zajednice i znanosti općenito. Javnost, a osobito učenici i studenti jako dobro su prihvatili zanimljiv, pristupačan, interaktivan i zabavan način prezentacije uloge i dostignuća znanosti i tehnologije, kakav je prisutan na Festivalu, poručuju iz TMNT-a.

Ovogodišnja tema: “Kultura znanosti”

Festival znanosti održava se pod visokim pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u kreiranju ovogodišnjeg programa sudjelovao je velik broj hrvatskih sveučilišta, studentskih udruga i pojedinaca te udruga vezanih za popularizaciju znanosti.

Ovogodišnja tema Festivala je Kultura znanosti. Etimološki, riječ kultura dolazi od latinske riječi colere koja znači nastanjivati, uzgajati, štititi, poštovati. Upravo kroz ovogodišnju temu nastoji se komunicirati kultura znanosti u dijalogu između znanstvenika i javnosti s ciljem održavanja međusobnog razumijevanja i povjerenja.

Sudionici Festivala znanosti pripremili su širok spektar različitih sadržaja. Festival se održava u sljedećim gradovima: Čabar, Čakovec, Dubrovnik, Karlovac, Koprivnica, Krapina, Ogulin, Opatija, Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski Brod, Split, Šibenik, Valpovo, Varaždin, Vinkovci, Zabok, Zadar i Zagreb.

Sva događanja dostupna su na web stranici http://www.festivalznanosti.hr/2021/, a među njima posebno i program koji će se odvijati u Zagrebu: http://www.festivalznanosti.hr/2021/zagreb/. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni