Festival za promociju hrvatskih sireva

Festival za promociju hrvatskih sireva

Drugi festival tradicijskih sireva Sir Crofest kojem je cilj promocija domaće proizvodnje te pozicionirati hrvatske sireve na međunarodnom tržištu održan je u Zagrebu 18. i 19. studenoga. U sklopu dvodnevne manifestacije koja je okupila sirare iz cijele Hrvatske održane su savjetodavne radionice te izložbeno-prodajni sajam na Trgu bana Josipa Jelačića.

Nakon degustacije sireva za goste i novinare održane u hotelu International za sirare je organizirana edukacija o uvjetima sigurnosti hrane u proizvodnji i preradi mlijeka.

U subotu, 19. studenog 2016. godine na Trgu bana Josipa Jelačića održan je izložbeno prodajni dio ove manifestacije. Na izložbenim štandovima proizvođači su izložili svoje sireve i ponudili ih na prodaju. Interes posjetitelja je bio iznimno velik, radi bogatog sadržaja koji se odvijao, naime proglašen je najbolji štand i sir prema ocjeni ugostitelja i novinara, a održana je i nagradna igra u pogađanju težine sireva.

Sir Crofest su organizirali Savjetodavna služba, Hrvatska poljoprivredna agencija i Savez malih sirara RH uz pokroviteljstvo Grada Zagreba i financijsku pomoć Zagrebačke županije. (zg-m)

Komentari su zatvoreni