Festival Vatrometa, Noć performansa i brdska biciklistička utrka

Festival Vatrometa, Noć performansa i brdska biciklistička utrka

Zagreb

16.6.

17. puta po redu od petka 16 do nedjelje 18.lipnja održati će se  Međunarodni festival vatrometa. Kao i svake godine, mjesto događanja je obala Save uz jezero Bundek, gdje će se okupiti najbolji i najmaštovitiji svjetski priznati pirotehničari te prirediti zabavu za pamćenje. Natjecatelji ove godine dolaze iz Finske (Joho), Italije (Matarello) i Hrvatske (Mirnovec), a bit će obuhvaćeni  i ‘dječji vatromet’ , kao i  glazbeni nastupi grupa Magazin, Marijan Ban i Diktatori te Miroslav Škoro.


Jastrebarsko

U petak u 20 sati u Gradskom muzeju i galeriji Jastrebarsko otvara se izložba grupe autora FRIEND REQUEST II.Riječ je o Danielu Kovaču, Ivici Malčiću i Nikoli Vukmaniću. Izložbu  će  otvoriti Vanja Babić, povjesničar umjetnosti i kustos izložbe Friend Request II.  Izložba se može posjetiti do 21.lipnja.

Zagreb

17.6.

Udruga Vestigium organizira besplatnu jogu na Otoku Univerzijade na zagrebačkom jezeru Jarun s početkom u 8 sati i 15 minuta.  Kako naglašavaju organizatori, sat joge na otvorenom održat će se na proplanku čim prijeđete mostić, pa desno .

U subotu započinje Noć performansa s početkom u 22.00 sata na adresi zagrebačkog kazališta IT&D, ali i drugim lokacijama. Sudjeluju George Stamos, Ana Zorica i Nikola Iskra, Marijan Crtalić, Goran Ristić i Kristina Marić. Raspored programa festivala Perforacije možete pronaći na službenim stranicama, dok je ulaz na sve performanse besplatan, no potrebno je najaviti svoj dolazak putem e-maila.  Inače. Noć performansa je site-specific događaj koji okuplja umjetnike čiji su radovi instalacije, eksperimenti sa svjetlom/zvukom/pokretom, različite prostorne intervencije, modeli participacije s publikom, i drugi vidovi umjetnosti.

Samobor
18.6.

Već tradicionalna brdsko biciklistička utrka XCO Samobor održava se na atraktivnoj stazi na području Park šume Tepec, sa startom i ciljem na Trgu kralja Tomislava. U njoj sudjeluje preko 300 natjecatelja iz cijele Europe. Treba naglasiti kako je utrka uvrštena u kalendar Svjetske biciklističke federacije, a boduje se za Kup Hrvatske i Slovenije.

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni