Festival umjetničkih zastavica na četiri lokacije u Zagrebu

Festival umjetničkih zastavica na četiri lokacije u Zagrebu

(S prošlogodišnjeg festivala: http://ulicnifestival.weebly.com/)

Dvotjednim festivalom Zagreb će predstaviti atraktivnu izložbu na otvorenom, a namjera je da Festival umjetničkih zastavica Zagreb postane višegodišnji turistički proizvod i najveći takav festival u Europi

Od 10. do 20. kolovoza, u glavnom gradu Hrvatske će se održati Festival umjetničkih zastavica Zagreb, jedinstveni festival zastava malog formata ovakve vrste u Europi.

Uz podršku Turističke zajednice grada Zagreba i Grada Zagreba u užem centru će se izložiti oko 350 umjetničkih zastavica iz 20-ak zemalja svijeta. Festival umjetničkih zastavica Zagreb se ove godine po prvi put samostalno predstavlja i odvaja od Međunarodnog uličnog festivala Cest is d’Best, prikazujući najveći broj umjetničkih zastavica u 12 godina, koliko se izlažu u našem gradu.

Vrlo vrijedni i originalni umjetnički radovi izrađeni su u najrazličitijim tehnikama i moći će se vidjeti na sljedećim lokacijama: Trgu bana Josipa Jelačića (početak Bakačeve), Zrinjevcu, Europskom trgu i u Ulici Augusta Cesarca. Tema ovogodišnjeg festivala je „Identitet Europe (Europa intimno)“, a svaki autor je prikazao elemente kako vidi Europu danas kroz svoju likovnu interpretaciju.

Ovogodišnje nove zastavice će se izložiti na Zrinjevcu između drveća, a pristigle su iz 13 zemalja (Argentine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Finske, Hrvatske, Indije, Italije, Kanade, Rusije, SAD-a, Slovenije, Srbije i Urugvaja). Počasni gost umjetnik je suvremeni hrvatski likovni umjetnik, keramičar svjetskog ugleda, g. Hanibal Salvaro iz Zagreba, a sudjelovat će još: dr. art. prof. Seije Ulkuminei iz Finske; dr. art. doc. Marina Đira, akademska kiparica; dr. art. prof. Marijan Rihter, akademski slikar; mr. art. Janko Orać akademski slikar i grafičar iz Slovenije te brojni drugi akademski umjetnici i prof. likovne kulture. Na ostalim lokacijama će biti izložene zastavice između uličnih svjetiljki i stupova s prošlogodišnjim temama i motivima koje su kreirali brojni poznati slikari i umjetnici.

Dvotjednim festivalom Zagreb će predstaviti atraktivnu izložbu na otvorenom, a namjera je da Festival umjetničkih zastavica Zagreb postane višegodišnji turistički proizvod i najveći Festival umjetničkih zastavica u Europi. Realizatori programa su Kraljevi ulice i njihov kreativni tim na čelu s dr. art. Dijanom Nazor Čorda, dok logo potpisuje Boris Ljubičić. Pozivamo sve da posjete Festival, uz pridržavanje epidemioloških mjera i socijalne distance. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni