Festival svjetla odvijat će se se na 20 povijesnih lokacija u Zagrebu

Festival svjetla odvijat će se se na 20 povijesnih lokacija u Zagrebu

S obzirom na veliki prošlogodišnji interes, ovo izdanje je produženo za jedan dan, od 20. do 24. ožujka, a svi programi su besplatni. Svjetlosne projekcije će na svim lokacijama biti svakog dana od 18 do 23 sata

U Zagrebu će se od 20. do 24. ožujka održati 3. Festival svjetla, koji donosi atraktivne audiovizualne instalacije i projekcije na 20 lokacija povijesne gradske jezgre.

Program Festivala predstavljen je u četvrtak u restoranu Dubravkin put.

»Festival je prvi put održan 2017. godine, na sedam gornjogradskih lokacija. Već tada nas je prepoznala međunarodna asocijacija Festivala svjetla sa sjedištem u Berlinu pa nas je uvrstila u svoje programe. Drago nam je da nas promoviraju kao grad i zemlju s respektabilnim Festivalom svjetla«, naglasila je direktorica Turističke zajednice grada Zagreba Martina Bienenfeld. Istaknula je kako su ovogodišnje posebnosti tri instalacije iz Kine, a u sklopu obilježavanja 2019. kao godine turizma i kulture između Hrvatske i NR Kine i koje će upravo našim najmlađim posjetiteljima biti najzanimljivije, ali i ostalim posjetiteljima i turistima kojih je najviše i koji upravo zbog Festivala dolaze u Zagreb.

Tema ovogodišnjeg festivala je proljeće, a gradonačelnik Milan Bandić je rekao kako proljeće simbolizira renesansu, svjetlo i dobre emocije, a svaka od lokacija će dočarati proljetni ugođaj kroz svjetlosne predstave. »Ovim smo se svrstali uz bok Lyona, Amsterdama, Berlina, Praga i drugih svjetskih metropola s tradicijom održavanja sličnih manifestacija. Hvala svima koji su sudjelovali u tome, a posebno umjetnicima koji su iskoristili grad kao najveće i najljepše platno. Neka Zagreb zasja u još većem sjaju ususret proljeću i ljetu!«, poručio je gradonačelnik.

Ovaj kulturno-umjetnički projekt u organizaciji Turističke zajednice, a pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, Hrvatske elektroprivrede i Kraša će posjetiteljima ponuditi jedinstvenu kombinaciju umjetnosti, arhitekture, dizajna i zabave koristeći gradske vedute kao slikarsko platno.

S obzirom na veliki prošlogodišnji interes, ovo izdanje je produženo za jedan dan, a svi programi su besplatni. Svjetlosne projekcije će na svim lokacijama biti svakog dana od 18 do 23 sata. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni