Festival prilika za mlade: “Radi, uči, volontiraj!”

Festival prilika za mlade: “Radi, uči, volontiraj!”

Inicijativa mladih za ljudska prava od 6. – 8. travnja u suradnji s Uredom za razvoj karijera Sveučilišta u Zagrebu održava prvi Festival prilika za mlade, pod krilaticom “Radi, uči, volontiraj!”

U Studentskom centru će se po prvi puta u Hrvatskoj nevladine organizacije predstaviti studentima i mladima te im pokazati na koji način mogu aktivno i dugoročno raditi na društvenim promjenama u udrugama te se u istima potencijalno zaposliti.

Kroz tri dana festivala mladi iz cijele Hrvatske upoznat će se s mnogim organizacijama civilnog društva, njihovim radom i mogućnostima za posao i razvoj karijere.

Festival će se sastojati od panela, neformalnog umrežavanja, radionica domaćih i stranih udruga za mlade na kojima će biti testirane inkluzivne metodologije volontiranja, radionice razvoja vještina za mlade, koja će uključivati pisanje životopisa i pripreme za razgovor za posao te izložbe „Mirovni aktivizam devedesetih i danas”.

“S jedne strane, udrugama fale kvalitetni ljudi koji žele izgraditi karijeru u sektoru, a s druge strane, imamo problem nezaposlenosti mladih, osobito onih društvenog i humanističkog usmjerenja. Ovim spajanjem poslodavaca u sektoru doprinosimo rješavanju ovih problema”, rekla je voditeljica projekta Andrea Kovač. “Nadamo se da će se veći broj mladih odazvati događaju na kojemu će se predstaviti dvadesetak udruga te da će se neki od njih s tim udrugama i povezati, a možda i pronaći posao”, dodala je.

Festival je dio projekta Social Innovators koji za cilj ima povezati mlade s civilnim društvom. (ZG-mag)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni