Festival ljubavi i vina – Hrvatska vinska priča

Festival ljubavi i vina – Hrvatska vinska priča

Na Festivalu će sudjelovati 80 vinara iz cijele Hrvatske / Uz središnji program na Jelačićevom trgu Festival će se odvijati na još dvije lokacije – u hotelu Dubrovnik i u Hrvatskoj kući

Festival ljubavi i vina – Hrvatska vinska priča naziv je novog festivala koji će se 14. i 15. veljače održati na glavnom gradskom trgu. Na Festivalu će sudjelovati 80 vinara iz cijele Hrvatske, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare u Gradskoj upravi.

Festival se održava na inicijativu, i pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića. Manifestaciju zajednički organiziraju Udruga Vinska cesta grada Zagreba i Grad Zagreb – Gradski ured za poljoprivredu i šumarstvo, a kao partneri su im se pridružili i Zagrebačka i Krapinsko – zagorska županija, te Udruženje vinarstva koje djeluje pri Hrvatskoj gospodarskoj komori.

Predsjednik zagrebačke Udruge Vinska cesta Miroslav Polovanec najavio je da će se uz središnji program na Jelačićevom trgu Festival odvijati na još dvije lokacije – u hotelu Dubrovnik, gdje će biti organizirano predavanje i kušaona vina, te u Hrvatskoj kući u kojoj će jake ženske snage vinarstva održati zanimljive radionice.

Iskoristiti svaku priliku za promociju svojih proizvoda

Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, rekao je kako Županija koristi svaku priliku za promociju svojih vrhunskih proizvoda pa tako i vina te da će se na Festivalu predstaviti s 10 vinara.

„Zadovoljstvo nam je, svaki put, kad imamo priliku surađivati s Gradom Zagrebom, rekao je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić“, dodavši da će na manifestaciji sudjelovati 20 vinara iz Zagrebačke županije.

„Hvala svim vinarima koji sudjeluju, bez njih ovo ne bi bilo moguće, kao i mojim kolegama koji su se odazvali i dali ovom Festivalu važnost. Pozivam sve sugrađane da dođu na Jelačić plac u Vinsku kuću i uvjere se da je kvalitetno vino, ako se konzumira u umjerenim količinama, lijek“, rekao je gradonačelnik Bandić citiravši na kraju slavnog pjesnika Byrona: „Obrok bez vina je kao dan bez sunca!“

Na konferenciji su uz gradonačelnika, prisustvovali i pročelnica Gradskog ureda za gospodarstvo, rad i poduzetništvo Mirka Jozić i pročelnik Gradskog ureda za poljoprivredu i šumarstvo Emil Tuk. (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni