Festival LADO na Mažurancu

Festival LADO na Mažurancu

U parku Mažuranac 16. i 17. rujna od 10 do 23 sata održava se festival „LADO na Mažurancu“. Ovim prvim festivalskim projektom Lada želi se revitalizirati područje parka Mažuranca kroz kulturnu ponudu jedinog profesionalnog folklornog ansambla u Hrvatskoj. Cilj je da to postane i važno rujansko događanje u glavnom gradu koje će uključivati i druge kulturne i umjetničke ustanove i pojedince.

Ulaz će biti slobodan.

U jutarnjim satima svi zainteresirani moći će se prijaviti na radionice plesova, tradicijskih glazbala ili rukotvorina te posjetiti fundus i radionicu narodnih nošnji. Poslijepodnevni i večernji sati rezervirani su za projekcije dokumentarnog filma u dvorani Akademije dramske umjetnosti i koncerte koji će se održavati na otvorenoj pozornici na Mažurancu.

Oba dana trajanja festivala Etnografski muzej imat će dane otvorenih vrata kada će posjetitelji besplatno moći razgledati aktualne izložbe. Bit će organizirane i radionice za školarce kao i vodstva kroz izložbe „Kapa dolje“ i „Igračke – djetinjstvo zauvijek“.

Svoju premijeru doživjet će potpuno novi projekt koji su osmislile Ladova plesna voditeljica Vlatka Hlišć i kondicijska trenerica Tamara Despot „LADO Hop to the Top“. Radi se o osmišljenim vježbama nadahnutim tradicijskim plesovima i pokretima namijenjenima rekreativcima koji žele ostati u kondiciji. Koristit će se glazba koju potpisuju autori projekta LADO Electro Hrvoje Crnić Boxer i Boris Harfman.

Svim događanjima koja će se odvijati u službenim prostorijama Ansambla LADO i Akademiji dramske umjetnosti moći će prisustvovati uz prethodnu prijavu na administrator@lado.hr ili na broj telefona 01/4828-472, najkasnije do 14. rujna. Prethodne prijave obavezne su i za radionice koje će se odvijati u Etnografskom muzeju na edukacija@emz.hr.

U slučaju lošeg vremena koncerti čije je održavanje predviđeno u parku Mažurancu ne odgađaju već se sele u dvoranu Ansambla LADO.

Program festivala (.pdf) (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI

Odgovori

You have to agree to the comment policy.