“Festival kose” u Virovitici

“Festival kose” u Virovitici

Umjeću oblikovanja kose te svjetskim trendovima sudionike će u Virovitici poučiti talijanski profesionalci, a organizator manifestaciju namjerava učiniti tradicionalnom

Pod pokroviteljstvom Grada Virovitice na čelu sa gradonačelnikom Ivicom Kirinom, u nedjelju 27. rujna u tom će se mjestu po prvi puta održati „Festival kose“ , stručni seminar koji će okupiti gradske frizere odnosno one iz Virovitičko – podravske Županije i šire. Umjetnosti šišanja i drugim tajnama zanata moći će se poučiti i polaznici strukovne frizerske škole, a namjera je da manifestacija postane tradicionalnom.

Uprizorenje i izrada trendovskih frizura te upoznavanje sa frizerskim „alatima“ i materijalima održat će se u restoranu „Lord“ u 13 sati , pod vodstvom Luciana Faia i Alessandra Girardia, profesora šišanja i uglednih talijanskih stilista iz Verone. Luciano Fai istodobno je i vlasnik „Glamour school“ škole za frizere koji će okupljenima govoriti o aktualnostima u izradi frizura, ali i njegovanju i zdravlju kose. Upoznat će se strukovni „umjetnici“ sa svjetskim trendovima bojanja, šišanja, izrade pramenova, postizanja bujnosti i sjaja kose te modnih novosti koje će Talijani lansirati za predstojeću jesen i zimu

Prijave do 15.rujna

Organizator i pokretač jedinstvenog strukovnog događanja je tvrtka „Shapeit“ d.o.o. iz Zagreba odnosno Jadranka Šepek kojoj se svi zainteresirani trebaju javiti do 15.rujna na mobitel 092 289 2222 . Medijski su pokrovitelji manifestacije Radio Virovitica, Radio Slatina, Virovitički list i Večernji list, a sponzor općina Čađavica. Prema riječima Šepek ova je frizerska manifestacija značajna i po tome što će okupiti mnoge stručnjake uključujući i inozemne koji će s hrvatskim frizerima razmijeniti iskustva. Tako će se Hrvatska još jače pozicionirati na ljestvici ljepote i kada je riječ o zdravlju kose i frizerskim modnim trendovima. Festival kose dodaje frizerima će omogućiti usavršavanje i napredak u struci i to u okviru svjetskih aktualnosti i noviteta. Sudionici strukovnog događanja (seminara) kotizaciju plaćaju 350 kn odnosno 150 za polaznike strukovne škole, koji se za sudjelovanje na manifestaciji na vrijeme trebaju javiti svojoj profesorici praktične nastave.

Frizeri i frizerke koji žele sudjelovati na virovitičkoj strukovnoj manifestaciji moći će u iznosu kotizacije kupiti potrebnog materijala za rad (šamponi, gelovi, maske). Za sve pribavljeno izdat će im se faktura koja se plaća pouzećem odnosno dobivaju pozivnicu za seminar. Kotizacija se na vlastito ime uplaćuje na žiro račun HR 1424070001100406019. Frizerima će se doznajemo ponuditi i „Vatika“ proizvodi prirodnih boja za kosu (prirodna kana) odnosno maske, šamponi, ulja i gelovi za kosu … Frizerska će se struka na festivalu moći upoznati i sa proizvodima „Sinauma“ na bazi višenamjenske plave gline koja regenerira, štiti i poboljšava kvalitetu vlasi te zdravlje kože tjemena i dr. Profesionalci će za sudjelovanje na festivalu dobiti i diplome a sve će se „začiniti“ tombolom i domjenkom.

Bogate nagrade za sudionike

Tako će Agencija „Kompas“ – Hrvatska, Zagreb darovati trodnevni put u Veneciju za jednu osobu dok će „Kameja“ d. o. o Zagreb pokloniti tri paketa dekorativne kozmetike „Artdeco“. Pet preparata za kosu „Vatika“ darovat će „Nila Media“ grupa d. o. o a tvrtka „Shapeit“ d. o. o Zagreb poklonit će dvadeset svjetski poznatih časopisa za frizere „Queen“ sa sjedištem u Veroni. Nisu frizerski magovi zaboravili ni slastice pa će Caffe bar „Tena“ Slatina darovati dvije torte a tradicionalne kolače dat će „Šapica“ d. o. o Slatina. Slikarica Anita Krolo iz Zagreba poklonit će tri ručno oslikana kišobrana a srednja škola „Marka Marulića“ iz Slatine drvene rezbarije – pladanj, čašu i vazu. Za ugodne mirise pobrinula se tvrtka Royal Sales Internation „Zagreb“ koja će darovati pet parfema a „Green IB „ d. o. o Zagreb dvadeset kozmetičkih paketa i med.

S. Kratz 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni