Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje

Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje

Gljivarski kotlić, izložba gljiva i ljekovitog bilja, edukativne radionice, kulturno-umjetnički program, pješački i biciklistički obilasci – dio je ponude 4. festivala gljiva – FungiFesta, koji se održava u subotu, 28. rujna u Parku prirode Lonjsko polje.

Prijamni centar Repušnica će tradicionalno krajem mjeseca rujna postati mjesto okupljanja zaljubljenika u gljive s područja Moslavine, Zapadne Slavonije, ali i ostatka Hrvatske, pa sve do susjednih zemalja, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Ovaj moslavački ulaz u Park prirode Lonjsko polje, mjesto gdje se isprepliću pogledi na močvarno carstvo Lonjskog polja s jedne strane i rajska ljepota obronaka vinorodne Moslavačke gore s druge strane bit će domaćin prepoznatljivog festivala koji nudi više sadržaja od uobičajenih gljivarijada.

Uz uživanje u pogledima na izložbene primjerke gljiva moslavačkog i slavonskog područja koje će i ovoga puta biti označene karticom sa hrvatskim i novim znanstvenim nazivom te oznakom jestivosti, u sklopu ovogodišnjih stručnih predavanja moći će se nešto novo naučiti o podzemnim gljivama i plantažnom uzgoju komercijalnih vrsta tartufa u Hrvatskoj.

Cjelokupni doživljaj druženja na prostoru Parka prirode upotpunit će pješački obilasci Lonjskog polja uz pratnju stručnih vodiča, mogućnost vožnje kanuom, rekreativnog jahanja, brojne dječje radionice, uživanje u velikom gljivarskom kotliću, te vožnja u prikolici koju će vući oldtajmer traktor „Krapec“.

Program počinje u 9 sati i završava oko 17 sati.

Više informacija na: http://www.turizam-kutina.hr/TURISTICKI-URED/Kalendar/ModuleID/553/ItemID/1272/mctl/EventDetails

(ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni