Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje

Festival gljiva i ljekovitog bilja u Parku prirode Lonjsko polje

Gljivarski kotlić, izložba gljiva i ljekovitog bilja, edukativne radionice, kulturno-umjetnički program, pješački i biciklistički obilasci – dio je ponude 4. festivala gljiva – FungiFesta, koji se održava u subotu, 28. rujna u Parku prirode Lonjsko polje.

Prijamni centar Repušnica će tradicionalno krajem mjeseca rujna postati mjesto okupljanja zaljubljenika u gljive s područja Moslavine, Zapadne Slavonije, ali i ostatka Hrvatske, pa sve do susjednih zemalja, Slovenije i Bosne i Hercegovine.

Ovaj moslavački ulaz u Park prirode Lonjsko polje, mjesto gdje se isprepliću pogledi na močvarno carstvo Lonjskog polja s jedne strane i rajska ljepota obronaka vinorodne Moslavačke gore s druge strane bit će domaćin prepoznatljivog festivala koji nudi više sadržaja od uobičajenih gljivarijada.

Uz uživanje u pogledima na izložbene primjerke gljiva moslavačkog i slavonskog područja koje će i ovoga puta biti označene karticom sa hrvatskim i novim znanstvenim nazivom te oznakom jestivosti, u sklopu ovogodišnjih stručnih predavanja moći će se nešto novo naučiti o podzemnim gljivama i plantažnom uzgoju komercijalnih vrsta tartufa u Hrvatskoj.

Cjelokupni doživljaj druženja na prostoru Parka prirode upotpunit će pješački obilasci Lonjskog polja uz pratnju stručnih vodiča, mogućnost vožnje kanuom, rekreativnog jahanja, brojne dječje radionice, uživanje u velikom gljivarskom kotliću, te vožnja u prikolici koju će vući oldtajmer traktor „Krapec“.

Program počinje u 9 sati i završava oko 17 sati.

Više informacija na: http://www.turizam-kutina.hr/TURISTICKI-URED/Kalendar/ModuleID/553/ItemID/1272/mctl/EventDetails

(ZG-m)

';return t.replace("ID",e)+a}function lazyLoadYoutubeIframe(){var e=document.createElement("iframe"),t="ID?autoplay=1";t+=0===this.dataset.query.length?'':'&'+this.dataset.query;e.setAttribute("src",t.replace("ID",this.dataset.src)),e.setAttribute("frameborder","0"),e.setAttribute("allowfullscreen","1"),e.setAttribute("allow", "accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture"),this.parentNode.replaceChild(e,this)}document.addEventListener("DOMContentLoaded",function(){var e,t,a=document.getElementsByClassName("rll-youtube-player");for(t=0;t