Festival čokolade na Trgu i “Metloboj” u Samoboru

ZAGREB

Subota, 09.02.

Na Trgu bana J. Jelačića od 9. do 14. veljače održat će se drugi regionalni festival čokolade – Zagreb Chocofest. Cilj festivala je predstavljanje najboljih domaćih i svjetskih  čokolada, predstavljanje najnovijih trendova u industriji čokolade, ali i proizvoda koji su vezani uz čokoladu (slastice, pjenušci, vina, kava, rum, konjak, .. ), te prezentacija čokoladne gastronomije i umjetnosti.

U sklopu festivala održat će se i zabavni program, program za djecu na Dječji Chocofest dan, nagradne igre, humanitarna akcija, kuhanje uživo sa najboljim hrvatskim chefovima, radionice, prezentacije, te brojna druga događanja .

Prvi Zagreb Chocofest je u pet dana njegova trajanja posjetilo više od 300 tisuća posjetitelja. Nastupilo je 25 izlagača, pripremljeno je 30 programa. Sudjelovali si najpoznatiji chefovi Hrvatske,  a s umjetničkim dijelom programa i čokoladnim skulpturama na temu „Alise u zemlji čudesa“, postavljeni su visoke standardi za organizaciji drugog izdanja Chocofesta.

U sklopu  ove slatke manifestacije posjetitelji će imati priliku kušati najbolje čokolada svijeta koje će pripremiti majstori čokolade.

•             Chocofest dječji dan – 10.02.

Program događanja

 

DUGO SELO

Nedjelja, 10.02.

14.00

Fašnik u Dugom Selu

Organizator: TZG Dugo Selo i POU

Lokacija: U centru ispod sata i ispred POU

Informacije: www.tzds.hr; , www.dugoselo.hr

 

KRAŠIĆ

Nedjelja, 10.02.

Stepinčevo u Krašiću

Obilježavanje godišnjice smrti blaženog Alojzija Stepinca

8.00 i 11.00

Svete mise

Informacije: TZO Krašić, Krašić 102, 10454 Krašić, tel./fax 01/6270 910

 

KRIŽ

Subota, 09.02.

Dječji fašnik „Čudesna šuma“

Sudionici: maskirane skupine dječjih vrtića s područja LAG-a, Moslavina

Organizator: Općina Križ i TZO Križ

Informacije: TZO Križ, Trg Sv. križa bb, 10314 Križ tel. 01/2831 510, turisticka.zajednica@opcina-kriz.hr

 

SAMOBOR

Tisuće ljudi slavilo smjenu vlasti!

Maškare su zavladale Samoborom! Uz nadu da će ove godine samo jednom napustiti vlast, bez puno opiranja, pred brojnim pučanstvom gradonačelnik Krešo Beljak predao je ključeve Grada fašničkoj vladi predvođenoj Princem Fašnikom, Princezom Srakom, Fiškalom i Sucem. „Puno jesti i piti, ne doma biti, do jutra se veseliti“ – zakoni su koji će u Slobodnoj fašničkoj Republici vrijediti sve do 12. veljače!

Pripremite maske jer svakog fašničkog vikenda slijedi izbor najljepših i najmaštovitijih, koje će izboriti nastup u velikom finalu 12. veljače. Nagrade su izuzetno vrijedne, pa će najbolja pojedinačna maska na 187. Samoborskom fašniku osvojiti proizvode sponzora u vrijednosti 11.900 kuna, a najljepša skupna maska postat će bogatija za robne nagrade vrijedne 10.100 kuna. Organizatori će nagaditi po 6 naj-maski u obje konkurencije.

Vikendom od 12 do 15 sati besplatno je klizanje pod maskama na klizalište u bivšoj vojarni, a  mališane čeka puno dobre zabave na Srakafestu na Trgu Matice hrvatske.

Ulaz na sva fašnička događanja, kao i parkiranje u čitavom gradu, tijekom vikenda su besplatni.  Denite maske i prepustite se fašničkom ludovanju jer „Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na fašnik!

Subota, 09.02.

12 do 15.00

METLOBOJ – hokej s metlama

Nova fašnička sportska disciplina, METLOBOJ – hokej s metlama, bit će predstavljena na ovogodišnjem Samoborskom fašniku u subotu, 9. veljače od 12 do 15 sati, na klizalištu u bivšoj samoborskoj vojarni.

Uz djecu, mogu na klizaljkama maskirane zaigrati i mame, i tate, i rodbina, zapravo to je sport za cijelu obitelj. Rekvizite – metle, lopte i klizaljke – osigurali su organizatori i već čekaju na klizalištu. Sudit će profesionalni hokejaši iz Zagreba, a sve će nadzirati fašnički Sudec, Zlatko Vrbančić. Prijave za metloboj primat će se prije početka natjecanja, 9. veljače od 11 do 12 sati na klizalištu. Jedina obveza je da natjecatelji budu maskirani. Kliže se na vlastitu odgovornost a za najbolje su osigurane nagrade sponzora.

Ustanova „Sportski objekti Samobor“ osigurala je za vrijeme fašničkih događanja, u subotu i nedjelju, 2. i 3. te 9. i 10. veljače, u terminu od 12 do 15 sati, za sve maskirane posjetitelje besplatno klizanje, kao i posudbu klizaljki!!!

Klizalište u Samoboru otvoreno je svakoga dana od 9 do 22,30. Cijena klizanja u jednom terminu od sat i pol, u što je uključena i posudba klizaljki, je svega 15 kuna.

 

SVETA NEDELJA

Petak, 08.02.

19.00

Svečano proglašenje najboljih športaša Grada Svete Nedelje u 2012. godini

Organizator: Športski savez grada Svete Nedelje Dvorana društvenog doma Strmec

Subota, 09.02.

Svetonedeljski fašnik

10.00

Dječji fašnik

Voditelj programa: Kristijan Ugrina – Kiki Fašnička povorka i nastup maskiranih grupa Dječjeg vrtića „Slavuj“ i „Linigra“ Fašnička povorka i nastup maskiranih grupa Osnovne škole „Sveta Nedelja“ Svetonedeljske mažoretkinje, Plesni klub Balans, Plesna skupina „Atomic Dance factory“ iz Zagreba Dječji zborovi: Strmečki mališani i Samoborček Glazbeni gost: Neda Parmać Za dječje maskirane grupe besplatne krafne i Mc Donald’s sokovi

15.00

Fašnik za odrasle

Voditelji programa: Darko Janeš i Majk

Organizator: Kuburaško društvo Gromovnik

Fašnička povorka mjesnih odbora u centru Svete Nedelje i nastup mjesnih odbora na Sceni Plesna skupina SHIMMY iz Samobora Izbor najboljih pojedinačnih maski iz publike „Ples pod maskama“ (bogate nagradesponzora)

Glazbeni gosti: Grupa Loco

Za sve posjetitelje besplatno kuhano vino i grah Organizatori i pokrovitelji: TZG Svete Nedelje i Grad Sveta Nedelja

Informacije: www.svetanedelja.hr

 

VELIKA GORICA

Subota, 09.02.

14.00

104. turopoljski fašnik, fašnička povorka

15.00

Zabavni program u velikom grijanom šatoru uz domaće bandove

21.00

Gost iznenađenja: Crvena jabuka

Nedjelja 10.02.

14.00

Mali fašnik

17.00

Iz bakine kutije: „Šuma Striborova“ Dvorana Galženica, Trg S. Radića 5

Informacije: TZG Vrbovca, Trg Petra Zrinskog 23/I., 10340 Vrbovec tel./fax 01/2791 661, tzvrbovec@tzzz.hr (mailto:tzvrbovec@tzzz.hr)

 

ZAPREŠIĆ

Subota, 09.02.

15.00

Kuglanje KK „Graditelj-Zaprešić“ S.K.K. „Podravka“ Koprivnica

19.00

„Zaprešićki glazbeni salon“ Koncert Željko Vlahović, glasovir Mala dvorana POUZ

20.00

Valentinovsko fašničke špelancije KUD-a Kupljenovo, D.D. Kupljenovo

Nedjelja, 10.02.

17.00

„Kazalište za kikiće nedjeljom“ Kazalište Merlin „Kako je Potjeh tražio istinu“, prema priči Ivane Brlić Mažuranić Velika dvorana POUZ-a

Informacije: www.zapresic.hr, www.pouz.hr