Festival božićnih pjesama, Dani meda i Advent u Zagrebu

Festival božićnih pjesama, Dani meda i Advent u Zagrebu

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

1.12.

ZAGREB

Otvorenje 2. festivala adventskih i božićnih pjesama

U Muzeju za umjetnost i obrt se u petak održava  svečano otvorenje Drugog festivala adventskih i božićnih pjesama  u 19 sati . Na programu nastupaju: Folklorni ansambl SKUD I. G. Kovačić . Mješoviti pjevački zbor KUD-a „INA“, Zbor Schola Cantorum iz  Rijeke,baš kao i gosti: Shayan i Donna Spanta iz Irana. Organizatori napominju kako je ulaz za posjetitelje besplatan.

ZAPREŠIĆ

Bake i djedovi pričaju priče: Božić

U sklopu aktivnosti Bake i djedovi pričaju priče, priče na temu Božića djeci će pripovijedati gospođa Verica Stanković. Aktivnost će se održati u petak 1. prosinca 2017. u 18 sati na Odjelu za djecu Gradske knjižnice Ante Kovačića u Zaprešiću.

JASTREBARSKO

13.Dani meda

Od 1. do 10. prosinca Jastrebarsko će biti u znaku meda i pčelinjih proizvoda. Ponovno se okupljaju složni pčelari, vrijedni kao njihove pčelice te će po promotivnim cijenama ponuditi svoje proizvode. Meda ove godine, na žalost, nema dovoljno. Na ovim Danima meda predstavlja tek 15-ak koji će svoj med izložiti u prostorijama na Trgu Alojzija Stepinca u Jaski.

Osim ponude, Dani meda tradicionalno donose radionice za najmlađe te će se tako u organizaciji Pčelarskog društva u Osnovnoj školi Ljubo Babić te u Dječjem vrtiću Radost održati predavanja i prezentacija o medu i zdravoj hrani te značaju pčela za budućnost.

Svečano otvorenje 13. Dana meda u Jastrebarskom održat će se sutra, 1. prosinca, s početkom u 18 sati. Pokrovitelji manifestacije su Ministarstvo poljoprivrede, Zagrebačka županija i Grad Jastrebarsko.


2.12.

ZAGREB

Zagreb Firefighter Stair Challenge 2017

Humanitarna utrka vatrogasaca održava se već petu godinu za redom u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Sesvetski Kraljevec. Mjesto održavanja je  Strojarska 20, Zagreb, glavna poslovna zgrada VMD-a s početkom u 10 sati.
Utrka je humanitarnog karaktera i uplate za sudjelovanje uplaćuju se u korist Hrvatske udruge leukemija i limfomi – HULL.
Natjecanju mogu pristupiti svi operativni vatrogasci, dobrovoljni i profesionalni kako je to određeno u važećem Zakonu o vatrogastvu, u kategorijama kako je navedeno u Pravilniku samog natjecanja.

Ovim putem, pozivamo vas i sve vaše članove/djelatnike da nam se pridružite na Humanitarnoj utrci vatrogasaca, sudjelovanjem i/ili donacijom, kako bismo još jednom pokazali složnost i zajedništvo vatrogasaca.

Otvorenje 3. Adventa u Zagrebu

U subotu 2. prosinca započinje program  otvorenja  3. Adventa u Zagrebu. Program započinje u 17sati sa paljenjem svijeće na Manduševcu, na Trg bana J. Jelačića. Sat vremena kasnije odnosno u 18:00 program otvaranja na Ledenom parku. U 19:00 sati program na Fuliranju – Life is a Circus. U 19:50 paljenje lampica na Adventu na Zrinjevcu, a potom 21:00 snijeg na Božićnoj bajci, Trg bana J. Jelačića

Sigetski Advent

S obzirom na događanja vezana za zelene površine u naselju Siget zadnjih pola godine, a u vezi kojih je Udruga građana Siget poduzela sve moguće poteze prema Gradskim i Državnim institucijama, organiziramo poseban početak Adventa.
Udruga građana Sigeta poziva vas sve na druženje 02.12.2017. godine na našu livadu u periodu od 16-19 sati, gdje će sudionici od ostataka nedavno posječenih borova, jelki, oraha i voćaka u Froudeovoj ulici, sami izraditi veliki adventski vijenac.Ukrasiti će ga sa četiri velike kartonske svijeće, na kojima će biti upisana svaka zelena površina koja se planira betonizirati.

Organizatori pozivaju i predstavnike iz svih kvartova sa istim problemima da nam se pridruže i ponesu sa sobom papirnate ukrase sa nazivom parka ili uzurpirane površine.Ukrasiti će vijenac i na taj način poslati zajedničku poruku prema Gradu.

Iz Udruge građana Sigeta napominju, kako je događaj prijavljen, tako da nema straha od ometanja nadležnih institucija. Pozvali su sve da tko može neka donese kuhanog vina ili čaja (potruditi će se i za neku donaciju), i u zajedničkom druženju pošalju jasnu poruku za očuvanjem naših parkova i zaštićenih površina te vidljivi dokaz da građani znaju i mogu odlučivati u svoje ime,.

3.12.

ZAGREB

8.Klupsko Prvenstvo kluba LIMBO ROCK

Rocknroll Klub Limbo Rock poziva  sve ljubitelje rock’n’rolla na 8.Klupsko Prvenstvo kluba LIMBO ROCK koje će se održati u sportskoj dvorani OŠ M.J.ZAGORKE, Štefanovečka cesta bb. Natjecanje počinje u 14 sati. Na tradioionalnom Prvenstvu Kluba nastupiti će svi naši polaznici škole rock’n’rolla i svi natjecatelji našeg kluba. Organizatori poručuju kako ulaznice možete nabaviti na samom ulazu u dvoranu, a djeca do 7 godina imaju slobodan ulaz.

11. Imagine Croatia finale (Cadillac Club)

U suradnji sa Grad Zagreb , Gradski Ured Za Obrazovanje, Kulturu i Sport, Aquarius Records, Euro-Unit Croatia, Sax Klub Hrvatskih Glazbenika i Cadillac Club. IMAGINE CROATIA je festival mladih glazbenika u dobi od 13 do 21 godine, (pojedinci) i grupe do najviše 8 glazbenika. Festival je otvoren mladim izvođačima bez obzira na vrstu glazbe koju izvode. Imagine Festivali su natjecanja živih izvedbi svih glazbenih stilova otvorena svim mladim glazbenicima. (Zg-magazin)
Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni