Festival bajki u Waldorfskoj školi

Festival bajki u Waldorfskoj školi

Vikend događanja u Zagrebu i okolici

ZAGREB

Subota, 9. 9.

17:00

Festival bajki ove godine odvija se u Waldorfskoj školi (Jakuševečka 6). Upravo je spomenuta škola tradicionalno domaćin najčarobnijeg festivala u gradu – festivala bajki! Pripovijeda se oko vatre, do duboko u noć, na velikom travnjaku Waldorfske škole na način kako se to radilo u vremena kada je pripovijedanje bilo jedini način putovanja kroz Svijet i Život. Organizatori nadodaju kako je glavna pripovjedačica i moderatorica je Jasna Held, jedina hrvatska autentična pripovjedačica bajki i priča, a uz nju pričopričalice mogu biti svi oni koji dođu i požele s okupljenima podijeliti svoje čarobne, obične i neobične priče, bajke, doživljaje iz života ili mašte… Priče i bajke za malu djecu, malo stariju djecu, još stariju i staru djecu. U pauzama: druženje uz glazbu, domaće pizze, kolače, izvorsku vodu, čajeve i sokove… Organizatori napominju kako je poželjno sa sobom uzeti jastučiće, deke, karimate, te uđite sa njima u čaroliju do kasno u noć…

Nedjelja, 10. 9.

11:00

“Fencing flash mob”

Na Trgu kralja Tomislava mačevaoci grada Zagreba i ostalih hrvatskih gradova ove nedjelje priključit će se obilježavanju velike međunarodne mačevalačke akcije Fencing flash mob 2017. Program započinje u 11 sati.

https://www.facebook.com/368187569919279/photos/gm.185291711641373/721427121261987/?type=3&theater

“Okusi i tradicija”

U nedjelju započinje prva manifestacija Okusi i tradicija na Trgu bana Jelačića. Okupiti će 60 izlagaca iz cijele Hrvatske. Predstavit će se Obiteljska poljoprivredna gospodarstva sa svojim proizvodima, domaći dizajneri unikatnog nakita i rukotvorina te tradicijski obrti. Manifestacija traje do srijede 13 .rujna.

“Europski juniorski kup u triatlonu na Jarunu”

10. rujna na Jarunu održava se Europski juniorski kup / Regionalni kup za kadete / Otvorena utrka u sprint triatlonu za Kup HTS-a. Natjecanje se održava u tri discipline, tri utrke, te šest starteva. Nastupat će sportaši iz 30 zemalja.

 

SAMOBOR

9. i 10. 9.

“Tisućljeća kulinarstva”

Turistička zajednica Grada Samobora 9. i 10. rujna 2017. u Eko – centru Budinjak poziva vas na manifestacija “Tisućljeća kulinarstva”. Organizatori pozivaju da im se pridružite u Arheološkom parku u Budinjaku i da se s njima otisnete na putovanje kroz vrijeme, te da saznajte kakvog su okusa i mirisa bili pretpovijest, rimsko doba, srednji te novi vijek.

Program započinje u 10:00 sati stručnim vodstvom po poučnoj stazi “Staza kneževa”, pri čemu posjetitelji sami beru i samoniklo bilje koje će kasnije koristiti u pripremi hrane.

Po povratku u Eko – centar posjetitelji se raspoređuju u četiri radionice: pretpovijesna, rimska, srednjovjekovna te tradicionalna kuhinja. Uz pomoć voditelja radionica priprema se hrana po receptima iz naših kuharica. Kuha se u samo jednoj radionici, ali hranu je moguće degustirati iz svih razdoblja. Radionice završavaju oko 18:00 sati. Cijena po osobi je četrdeset kuna, a ukoliko ste zainteresirani, organizatori vas pozivaju da svoje mjesto rezervirate preko elektroničke pošte dubravka.kranjcevic@pp-zumberak-samoborsko-gorje.hr

ili preko telefona: +385 (0)1 3327 677 ili +385 (0)99 426 4731.

 

ZAPREŠIĆ

Petak, 8. 9.

ANGLO Language School organizira “Rusku večer”. Organizatori pozivaju sve zainteresirane da naučimo nešto o ruskoj kulturi i običajima, te da se s njima družte i zabavite uz kviz, te da se odazovete na zanimljive radionice za djecu i odrasle, kao i da degustirate ruske okuse! Ulaz je slobodan! (zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni