Ferrari neće izrađivati potpuno električne automobile

Ferrari neće izrađivati potpuno električne automobile

»Ferrari neće ići za tim da razvije potuno električni automobil«, izjavo je na salonu automobila u Parizu Michael Leiters, šef tehnološkog odjela slavnog proizvođača, prenosi Business Insider.

Premda je njihov milijun dolara vrijedan LaFerrari u stvari hibrid, koji raspolaže s gotovo 800 KS koliko izvlači iz benzinskog V12 motora i 160 KS iz elektromotora, potpuno električni »ferrari« nećemo vidjeti, barem tako tvrde odgovorni ljudi iz Maranella.

»Uvjereni smo da je u redu imati hibridni automobil, jer za nas je zvuk izuzetno važna karakteristika Ferrarija, koju žele imati i naši kupci«, rekao je Leiters.

A zvuk jednog »ferrarija« je nešto posebno i zarazno, bilo da se pod poklopcem skriva V12 ili V8 turbo ili atmosferski motor. Svaki od njih daje onaj gromoglasni, divlji, životinjski urlik. Oduvijek je bilo tako.

Pokazalo se da električni automobili mogu biti itekako brzi, ali oni su također vrlo tihi, što im sad ispada kao mana. A izgleda kako je Ferrari odlučio svoje ime založiti, među ostalim i na zvuk svojih automobila. (B. J.)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni