FER – prvi fakultet “prijatelj bicikliranja” u Hrvatskoj

FER – prvi fakultet “prijatelj bicikliranja” u Hrvatskoj

Predstavnici udruge »Sindikat biciklista« danas su na Fakultetu elektrotehnike i računarstva uručili certifikat »prijatelj bicikliranja« dekanu prof. dr. sc. Mislavu Grgiću. FER je time postao prvi takav fakultet u Hrvatskoj, što je zaslužio poticanjem zaposlenika, studenata i posjetitelja na korištenje biciklom kao prijevoznim sredstvom. Iz Sindikata biciklista su poručili: »Pružanjem infrastrukture, svojim radom i nastojanjima, FER predstavlja pozitivan i poželjan primjer u društvu za očuvanje okoliša, zdravlja i javnog prostora putem povećanja održivog oblika kretanja – bicikliranja«.

Dekan Grgić zahvalio se i izjavio: »Puno smo uložili u kvalitetnu infrastrukturu za bicikle i bicikliste, s inovativnim rješenjima u očuvanju sigurnosti bicikala. Hvala Sindikatu biciklista što je prepoznao naš rad, ali hvala i našim zaposlenicima i studentima što bicikliraju i čuvaju okoliš i svoje zdravlje!«

U Sindikatu biciklista svoj program certificiranja tzv. »cycle-friendly« organizacija tek započinju, nakon što im je Europska biciklistička federacija dodijelila licencu za provođenje certifikacije, što organizacijama donosi europsku standardizaciju. Program se sastoji od konzultacija, procjene i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati »prijatelji bicikliranja« mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr.

»U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri poput FER-a pokazuju pozitivan pomak prema direktnom djelovanju u tom smjeru«, zaključili su iz Sindikata biciklista. (ZG-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni