Felix u gostima u CEKATE-u

Felix u gostima u CEKATE-u

U Galeriji Modulor Centra za kulturu Trešnjevka, Park Stara Trešnjevka 1 u utorak 19. travnja otvara se izložba karikatura Felix u gostima na kojoj će biti izloženi radovi Srećka Puntarića – Felixa.

Izložba je otvorena do 6. svibnja 2016.

»Više od četiri desetljeća Srećko Puntarić nasmijava ljubitelje karikature, od prve pojave sredinom sedamdesetih do dana današnjeg, vlasnik i radnik u tvornici smijeha koja ne poznaje recesiju, ni otpuštanje ni opuštanje. Gotovo neopazice, jednoga dana u tim desetljećima, Felix je postao klasik i stao uz bok velikanima hrvatske karikature, samosvojan i neponovljiv.

Širokoj publici Felix je postao prisan tek nakon što je počeo svakodnevno surađivati u “Večernjem listu”, tada već veteran karikature i dobitnik brojnih nagrada, a ta je trajna i plodotvorna veza dokaz da se može biti duhovit baš svakoga dana ako čovjek ne zapusti bogomdani dar i napusti svoj svijet kojemu je ovaj naš stvarni život samo sumorna podloga koju treba, da bi se preživjelo, preobraziti u bolji svijet vedrog i spašavajućeg humora…«

Hrvoje Hitrec (iz teksta kataloga)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni