Fejsbukovci priredili drugu izložbu fotografija posvećenih Zagrebu

Fejsbukovci priredili drugu izložbu fotografija posvećenih Zagrebu

Na izložbi su prikazani radovi 40-ak autora. Riječ je uglavnom o fotografijama, ali ima i slika i pjesama, a sve je, naravno, posvećeno gradu Zagrebu odnosno njegovim znamenitostima, ljudima i lokalitetima

Foto: Goga Gerl

Nakon izložbe fotogfrafija koja je u travnju bila postavljena u prostoru restorana »Pod starim krovovima«, članovi Facebook grupe »Zakaj volim Zagreb« priredili su još jednu, svoju drugu po redu izložbu fotografija, koja je u utorak otvorena u Galeriji Kupola Gradske knjižnice na Starčevićevom trgu. Izložba fotografija priređena je u povodu obilježavanja obljetnice Zlatne bule (16. studenoga), dokumenta kojim je Gradec postao slobodni kraljevski grad izuzet iz banske i županijske vlasti te izravno podvrgnut kralju. Na izložbi su prikazani radovi 40-ak autora. Riječ je uglavnom o fotografijama, ali tu je i slika autorice Sonje Reljanović, ima i pjesama, a sve je, naravno, posvećeno gradu Zagrebu odnosno njegovim znamenitostima, ljudima i lokalitetima. Uz sklopu izložbe nastupili su i glazbenici Kvarteta gradne koji su izvodili zagrebačke pjesme.

Izložbu je otvorila Otvorenje je započela voditeljica Gradske knjižnice mr. sc. Ljiljana Sabljak, a okupljenima se obratio i voditelj Grupe Ivan Brnčić.

Podršku ovom projektu dala je i Turistička zajednica grada Zagreba. Inače, Facebook grupa »Zakaj volim Zagreb« okuplja više od 24.000 članova i okuplja sve koji vole, poštuju, cijene grad Zagreb, njegovu povijest, kulturu i običaje bez obzira odakle dolaze.

Izložba je otvorena do 29. studenoga i svima koji će se zateći u blizini Gradske knjižnice svakako vrijedi izdvojiti nešto vremena za nju.

 zakaj-volim-plakat

(zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni