Fašnička republika se kandidira za članstvo u EU

Fašnička republika se kandidira za članstvo u EU

Nj.E. Princ Fašnik je kao prednosti Slobodne Fašničke Republike za člastvo u EU naveo kako je SFRS bogata krafnama, češnjovkama, vinom i kotlovinom bez poreza i prireza, članarina i školarina, vinjeta i svakakvih nameta osim mostarina…

Nastavlja se diplomatska ofanziva fašničkih vlasti – Princ Fašnik se žestoko bori da osigura vlast i slast i prosperitet u lijepoj Fašničkoj, te je predao molbu za članstvom Slobodne fašničke republike Samobor u EU ne bi li što duže ostao na vlasti. Velika diplomatska ofanziva Slobodne fašničke republike započeta je posjetom predsjednici susjedne Hrvatske Grabar Kitarović i gradonačelniku Zagreba Bandiću te bratskim fašničkim vlastima u Đakovu, Crikvenici i Dobovi nastavila se danas posjetom Predstavništvu Europske komisije u Zagrebu. Princ Fašnik predao je Nj.E. g. Branku Baričeviću, visokom predstavniku EK (metar i devedeset) zahtjev za članstvo u Europskoj uniji, kojeg je g. Baričević sa zahvalnošću primio, otpuhnuo štaubcukor s njega, zadovoljno zamumljao i obrisao brk…

Nj.E. Princ Fašnik je kao prednosti Slobodne Fašničke Republike za člastvo u EU naveo kako je SFRS bogata krafnama, češnjovkama, vinom i kotlovinom bez poreza i prireza, članarina i školarina, vinjeta i svakakvih nameta osim mostarina… Njezini građani su izuzetno vrijedni i vole se primiti posla, posebno u smišljavanju bedastoća. To su ponositi ljudi, uzoriti koje često hvata san jer im je u glavi samo jedan slogan: Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na Fašnik! Kako bi EU slađe prihvatila zahtjev SFRS za članstvo, Princ je NJ.E.B.B. predao i poznate fašničke krafle, a kako bi zahtjev pogurao a one lakše skliznule niz grlo, donio je i malo samoborskog bermeta. Zato su pregovori o pristupu bili kratki i slatki i najkraći od svih novih članica.

Bogatstvo različitosti

Nj.E.B.B. je istaknuo da se EU prije tresla zbog krize u Grčkoj, a sada zbog mogućeg izlaska Velike Britanije, te joj je u interesu zadržati barem isti broj članica, ako već ne može nove privući. Zahvalio je NJ.E.P.F. na zahtjevu riječima kako EU počiva na bogatsvu razlika te će Bruxellesu sigurno i toplo preporučiti ovako slatku prijavu. Nada se kako će EU po ubrzanoj proceduri primiti jednu ovako staru i uglednu republiku, možda već i sljedećeg dana, ukoliko se u međuvremenu ne raspadne a Princ doživi ostvarenje 190.-godišnjeg fašničkog sna.

Na kraju je g. Baričević zamolio Princa da mu oda tajnu kako su doživjeli 190 godina i preživjeli sve povijesne turbulencije. EU iako puno mlađa u stalnoj je krizi identiteta i ekstremiteta posljednjih nekoliko godina, te bi joj dobro došla razmjena iskustva s ovako stamenom tvorevinom kao što je to Slobodna fašnička republika Samobor. Rekao je i da Europska Unija predstavlja bogastvo različitosti pa će i Fašnička Republika dati veliki doprinos tome.

»Bedaki noriju saki dan, a pametni samo na Fašnik! Za Fašnik Spremni!«, poručuju iz SFRS-a. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni