Fašnička hajdučija zavladala Zagrebom

Fašnička hajdučija zavladala Zagrebom

Vesela družina je kratkim nastupom uz zvukove bubnjeva pozdravila sve prisutne, a Zagrebačke mažoretkinje su pokazale svoje plesno umijeće

Grof Fulir fon Trutt i članovi Prigorske fašničke povorke KUD-a Prepuštovec – Fašnička hajdučija jučer su od zagrebačkog graonačelnika Milana Bandića simbolično preuzeli ključeve Grada. Time je i službeno započela manifestacija Fašnik vu Zagrebu. Manifestacija se održava pod pokroviteljestvom Grada Zagreba, a trajat će do 5. ožujka.

Vesela družina je kratkim nastupom uz zvukove bubnjeva pozdravila sve prisutne, a Zagrebačke mažoretkinje su pokazale svoje plesno umijeće. Gradonačelnik je osim srdačne dobrodošlice izrazio i nadu u rješavanje svih problema što muče građane tijekom fašnika.

»Jedva čekam odmoriti malo dok vlada prava fašnička atmosfera u Zagrebu! Neka ovi iz ”Hajdučije” vide malo kako je biti na usluzi našim purgerima, Zagrepčankama i Zagrepčanima i kak je to biti vlast! Ja još nisam ponorel, nadam se da ne budu ni oni«, poručio je gradonačelnik Bandić.

Josip Lipar, organizator Fašnika vu Zagrebu i predsjednik KUD-a Prepuštovec je zahvalio gradonačelniku te je sve Zagrepčane i posjetitelje pozvao da u subotu, 2. ožujka u 12 sati dođu na Trg bana Josipa Jelačića gdje će se predstaviti 20-ak karnevalskih skupina iz svih krajeva Hrvatske.

U utorak, 5. ožujka u popodnevnim satima će se elitna fašnička garda okupiti na glavnome gradskom trgu kako bi uhitila i zapalila Fašnik, a potom ključeve i sve odgovornosti vratila gradonačelniku Milanu Bandiću. (zg-m)