Fantastic Zagreb Film Festival

Fantastic Zagreb Film Festival

Uskoro počinje šesto izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala. Festival će se održati od 30. lipnja do 9. srpnja.

U deset festivalskih dana bit će prikazane  premijere najvećih ovogodišnjih žanrovskih hitova – od SF-a, trilera i fantasy naslova do horora, animacije i kultnih žanrovskih klasika kao i kratkih filmovi te brojna iznenađenja na fantastičnoj ljetnoj pozornici Tuškanac, u Plesnom centru (Ilica 10) i na Medvedgradu.

Fantastic Zagreb Film Festival jedini je festival fantastičnog filma u cijeloj regiji. Programski je usmjeren na fantastiku i srodne žanrove – znanstvenu fantastiku, film strave, triler, eksperimentalni film, začudnu dramu i druge. Festival organiziraju Lot studio d.o.o. i udruga Libertas.

6. Fantastic Zagreb prikazat će na velikom platnu i šest žanrovskih filmskih evergreena koji su s razlogom stekli kultni status tj. filmova koji i nakon nekoliko desetljeća bude isto zanimanje i potvrđuju vizionarsku kvalitetu njihovih autora. A tek je uživanje u ovim žanrovskim remek-djelima na velikim platnima u prirodnom okruženju utvrde na Medvegradu i ljetnom kinu na Tuškancu potpuni doživljaj! Program u sklopu kojeg će biti prikazani klasici naziva se “Sretan rođendan!”

Ove godine Fantastic Zagreb slavi i 75. rođendan velikana svjetske animacije Hayaa Miyazakija. Njegov vanserijski talent bit će proslavljen uz tri fantastična naslova: PRINCEZA MONONOKE, AVANTURE MALE CHIHIRO I MOJ SUSJED TOTORO. Miyazakijeve filmove karakteriziraju prelijepa animacija, fantastični svjetovi, voljeni likovi, snoliki prizori kao i autorova svijest o očuvanju prirode, pravdi, etici, moralu i humanom pogledu na život i svijet.

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3).

Cijene ulaznica:

Pojedinačna projekcija: 27 kuna

Tjedna akreditacija: 150 kuna

Studentska tjedna akreditacija: 120 kuna

Posebna projekcija na Medvedgradu (prijevoz uključen): 45 kuna

Kratki program u Swanky Mint Hostelu (Ilica 50): besplatno!

Dječji program u Zagrebačkom plesnom centru (Ilica 10): besplatno!

Besplatan ulaz na ljetno kino Tuškanac svim posjetiteljima koji dođu sa svojim psima!

 Za više informacija o festivalu i rasporedu projekcija posjetite: www.fantastic-zagreb.com.

(Zg-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni