Fanatizmom i znanjem do europskih medalja

Fanatizmom i znanjem do europskih medalja

Novi europski prvak Filip Hrgović kazao je kako još nije naslijedio legendarnog Parlova, te da mu je za to potrebno još puno medalja i uspjeha. Isto tako, ne želi ni prognozirati rezultat na svjetskom prvenstvu jer, kako kaže, u tako velikoj konkurenciji sitnice mogu odlučivati

Hrvatski boksač Filip Hrgović nakon pobjede protiv Nijemca Floriana Schulza u finalu Europskog prvenstva u bugarskom Samokovu, kojom je osvojio naslov europskog prvaka u superteškoj kategoriji, izjavio je na tome neće stati i da ostaje motiviran za svjetski tron na SP-u u Dohi u listopadu, te olimpijsku medalju u Rio de Janeiru.

„Sve ovo što se događa je nešto predivno, posebno zahvaljujem svima koji mi čestitaju ovih dana, pogotovo predstavnicima Grada Zagreba i Hrvatskom Olimpijskom Odboru na ukazanoj podršci”, kazao je mladi Hrgović na današnjoj konferenciji za medije te dodao kako on i njegova obitelj već deset godina rade i žive za njegov uspjeh.

Uspješan je bio i njegov kolega, Hrvoje Sep s osvojenom brončanom medaljom u poluteškoj kategoriji.

„Lijepo je vidjeti što se sve događa u zadnje vrijeme u hrvatskom boksu. Ono što sam ja napravio nije ono što sam potpuno želio, no ogroman je uspjeh da je mala država poput Hrvatske peta u cijeloj Europi. No ovdje nećemo stati jer je naš cilj svjetski i olimpijski tron“, izjavio je Sep.

Kako se i bez novca može napraviti odličan rezultat, ali uz puno fanatizma i znanja, pokazali su ovi dečki, poručio je trener Filip Hrgovicreprezentacije Leonard Pijetraj.

„Sada mnoge zanima hoće li Filip u profesionalce, no ne bavimo se time. Pred nama je svjetsko prvenstvo za nešto više od mjesec dana, i sada smo samo na to koncentrirani“, objasnio je Pijetraj.

Na pitanje u vezi napornog tempa, kada europska, svjetska i olimpijska natjecanja slijede gotovo jedna iza drugog Hrgović je kazao kako je takav tempo ubitačan, ali je svima tako i moraju stisnuti zube.

„Prvi put u povijesti suverene Hrvatska imamo europskog prvaka, i to u superteškoj kategoriji. Hrgović i Sep su bili dvojica najmanje iskusnih boksača na Europskom prvenstvu, pokazali su da ne treba imati 200 mečeva da se postigne rezultat. S druge strane, treba biti oprezan jer je Filip mogao neke mečeve riješiti nokautom no to je napornije, a pred nama su još brojna natjecanja“, naglasio je trener reprezentacije.

Ovo može biti samo prvi korak u blistavoj i medaljama bogatoj budućnosti ovih sportaša. „Rezultati poput ovih obvezuju nas da pronađemo mehanizam kojim bi onima koji su takve uspjehe postigli omogućili da idu naprijed do krajnosti svojih mogućnosti“, kazala je Morana Paliković Gruden, dopredsjednica HOO-a.

Dvadesettrogodišnji Zagrepčanin postao je tek drugi Hrvat koji je osvojio naslov europskog amaterskog prvaka u boksu, do sada je to uspjelo samo legendarnom Mati Parlovu, koji je bio najbolji u poluteškoj kategoriji u Madridu 1971. i Beogradu 1973. godine.

Novi europski prvak kazao je i kako još nije naslijedio legendarnog Parlova, te da mu je za to potrebno još puno medalja i uspjeha. Isto tako, ne želi ni prognozirati rezultat na svjetskom prvenstvu jer, kako kaže, u tako velikoj konkurenciji sitnice mogu odlučivati.

„Želim ostati motiviran i ne smijem se previše zanositi ovim rezultatom“, skromno je objasnio Hrgović.

 

I. Conjar

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni