Fabris: Pobjedu je donijela cijela ekipa

Fabris: Pobjedu je donijela cijela ekipa

Junakinja pobjede protiv Nizozemske (3:2) u jučerašnjem doigravanju Europskog prvenstva u odbojci ipak je bila najmlađa hrvatska reprezentativka Samanta Fabris

Statistički nije bila najbolja u hrvatskoj reprezentaciji, jer Mira Topić postigla je sedam poena više, ali junakinja pobjede protiv Nizozemske 3:2 u jučerašnjem doigravanju Europskog prvenstva u odbojci ipak je bila najmlađa hrvatska reprezentativka Samanta Fabris. Ulaskom u igru u presudnim trenucima četvrtog seta potpuno je preokrenula utakmicu i uz pomoć suigračica povela hrvatsku u četvrtfinale kontinentalnog prvenstva.

„Očekivala sam da ću zaigrati danas, izbornik me je pripremao za takav scenarij. Moje su suigračice već bile umorne na terenu. Ušla sam u igru i dala sve od sebe, kao i uvijek, i zadovoljna sam. Međutim, nisam ja donijela pobjedu, već cijela ekipa“, naglasila je 21-godišnja Samanta, koja je dragocjeno iskustvo za ovakve utakmice stekla u lipnju na Mediteranskim igrama u turskom Mersinu, gdje je Hrvatska osvojila brončanu medalju.

„Nadam se da će nas zdravlje poslužiti i dalje, jer pred nama je Njemačka, ništa još nije gotovo“,  zaključila je Samanta, koja će ove sezone igrati u dresu talijanskog prvoligaša Liu Jo Modena.

Hrvatski izbornik Igor Lovrinov emotivno je proživljavao sportsku dramu u Gerry Weber Areni u njemačkom gradu Halleu. Ali na kraju je bio nasmiješen i razigran, a na konferenciji za novinare nakon najvećeg uspjeha hrvatske ženske odbojke u posljednjih 14 godina na briljantnom engleskom jeziku dijelio je komplimente – suparnicama:

„Sjajna ekipa, prava nizozemska škola, ali mi smo bili bolji. Odlična partija, ovo su ipak svjetske igračice i to se vidi, užitak je raditi s njima. Morao sam se i malo kockati tijekom utakmice, ali nije bilo druge. Ispalo je dobro, zar ne?“

Rudarski posao u organizaciji igre i distribuciji lopti ponovno je odradila naša tehničarka Ana Grbac. Nije bilo lako zadržati koncentraciju tijekom iscrpljujućih dva sata igre.

„Pokazale smo da smo spremne na sve, malo smo se mučile, ali na kraju zasluženo pobijedile. Znam da će protiv Njemačke biti još teže, dvorana će biti puna domaćih navijača, ali mi smo već navikle na takve arene i nećemo se predati“, rekla je Ana Grbac.

Najstarija reprezentativka u Lovrinovljevoj selekciji Mia Jerkov također je bila na vrhunskoj razini, kako na prijemu servisa, tako i u napadačkim zadaćama.

„Teška utakmica, dobili smo fanatičnom borbenošću i blok-obranom. I kraj utakmice je izvukla naša obrana i sjajna Samanta. Krasi nas timski duh, mislim da se to vidi u igri. Čak mi se čini i da smo petim setom izbacili umor iz nogu, nakon napornog puta i treniranja u hladnoj dvorani koja je danas bila baš topla. Protiv Njemačke možemo igrati, trebamo samo pokazati našu pravu igru, koju do sada još nismo pokazale“, riječi su Mije Jerkov. (odbojka.hr / zg-magazin)