EXAT 70: Marcel 126

EXAT 70: Marcel 126

Instalacija je postavljena 1.rujna 2020. u 14 sati, a koliko će je dugo tolerirati čuvari aseptičnosti travnjaka oko Meštrovićevog paviljona, tek ćemo vidjeti

Marcel Salvaro tj. moj otac rodio se u subotu 1. rujna 1894. u Šibeniku, kojeg su roditelji Marcel Salvaro (rođen u San Bonifacio u Italiji) i Tona Antunac (rođena u Šibeniku). Na 126. rođendan sam mu posvetio skulpturalnu instalaciju EXAT 70 – Marcel 126 te ju postavio na prazan travnjak s istočne strane Meštrovićevog paviljona (eto ponekad se treba prisjetiti i svojih predaka).

Naime sustav instalacija EXAT 70, koji je work in progress do 7. prosinca 2021, prihvatio je žiri 55. zagrebačkog salona bez ikakvih primjedbi u cijelosti, a to znači kako će i 55. zagrebački salon, posredstvom instalacije, koje će se postavljati do prosinca 2021. u raznim gradovima i državama te na prostorima velike protočnosti osoba, posredno djelovati skoro do kraja 2021. i na taj način upečatljivo i vidljivo podsjećati na grupu EXAT 51. i 70 godina ULUPUH-a.

Instalacija je postavljena na Trgu žrtava fašizma 1. rujna 2020. u 14 sati, a koliko ćeje dugo tolerirati čuvari aseptičnosti travnjaka oko Meštrovićevog paviljona, tek ćemo vidjeti.

Iz priloženih fotografija možete sami donekle prosuditi vizualnu opravdanost postavljene instalacije koja ima 5 skulpturanih cjelina. Ali fotografije svih instalacija EXAT 70 bit će objavljene u posebnoj monografiji krajem 2021. godine uz pribilježene zanimljivosti koje prate realizaciju ovog projekta.

Glavni donator materijala za izradu instalacija je tvornica MODEL Pakiranja d.d.

Hanibal Salvaro

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni