Evo što će biti sa ZET-ovim kartama na kojima je cijena otisnuta u kunama

Evo što će biti sa ZET-ovim kartama na kojima je cijena otisnuta u kunama

(Foto: ZET)

Tvrtka Zagrebački električni tramvaj završila je pripremne aktivnosti na prilagodbi poslovanja i tarifnog sustava za uvođenje eura kao sredstva plaćanja prijevozne usluge.

Sukladno propisima, papirnate karte, bile s prikazom cijene u kunama ili s dvojno prikazanim cijenama, bit će u opticaju do isteka zaliha.

Korisnicima vrijednosnih karata, nakon što ih od 1. siječnja prislone na uređaj za validaciju u vozilu, automatski će se provesti konverzija njihova eNovčanika iz kuna u eure, prema fiksnom tečaju 7,53450.

U razdoblju od 1. do 15. siječnja 2023. godine, na snazi će biti razdoblje dvojnog optjecaja, odnosno predviđena je mogućnost plaćanje roba i usluga u obje valute.

Karte se neće moći kupovati kod vozača

Kako se ne bi utjecalo na dinamiku prijevozne usluge, odnosno kako bi se izbjeglo usporavanje tramvajskih i autobusnih linija radi procesa kupnje karata i povrata novca u eurima, u navedenom razdoblju kupnja karata kod vozača neće biti dostupna.

Za kupnju karata u tom razdoblju, korisnicima je na raspolaganju 14 prodajnih mjesta ZET-a, kao i više od 300 kioska ugovornih partnera diljem Zagreba i okolice.

Istovremeno, građanima su dostupne pretplatne i vrijednosne karte kao najjednostavniji i najbrži oblik plaćanja prijevozne usluge. (ZG-magazin)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni