Europsko prvenstvo mažoretkinja u Domu sportova

Europsko prvenstvo mažoretkinja u Domu sportova

Svoj cjelogodišnji rad predstavit će 106 timova koji će četiri dana izvesti oko 700 koreografija

Savez mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske, kao član MWF-Majorette Sport World Federation, domaćin je XVI. Europskog prvenstva mažoretkinja koje će se, pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, održati u Domu sportova od 4. do 7. 7. 2019. godine. Hrvatsku će predstavljati 17 timova mažoretkinja iz različitih dijelova Lijepe Naše.

Na natjecanjima ove razine u prosjeku  sudjeluje od 3000 do 3500 natjecatelja, uz pratnju koja dolazi sa mažoret timovima, pa će stoga na EP u Zagreb doći oko 6000 osoba. Svoj cjelogodišnji rad predstavit će 106 timova koji će četiri dana izvesti oko 700 koreografija.

Svečano otvorenje održat će se u četvrtak, 4. 7., s početkom u 9 sati. Natjecateljski program, koji će trajati četiri dana, počinje u četvrtak u 10 sati.

U Savezu mažoretkinja i pom-pon timova Hrvatske mogu se pohvaliti velikim iskustvom u organizaciji natjecanja najviše razine jer su do sada pored državnih turnira i međunarodnih festivala, s,otri i seminara, bili domaćini dvaju svjetskih prvenstava mažoretkinja te više europskih natjecanja najviše razine.

Kroz brojne aktivnosti u Hrvatsku su doveli više od 60 000 mažoretkinja, a u dogovoru sa Gradom Zagrebom u planu su dugoročni projekti kao npr. Zagreb Christmas Open koji ove godine organiziraju već 7. godinu te svjetski dan mažort sporta koji će se svake godine održavati kao centralna manifestacija u obilježavanju ovoga dana itd.

Više o EP mažoretkinja 2019. dostupno je na www.mwf-ec2019.com. (zg-magazin)