Europski tjedan sporta od 7. do 13. rujna

Europski tjedan sporta od 7. do 13. rujna

Tjedan sporta obogaćen je BeCROactive manifestacijom na jezeru Bundek 12. rujna, gdje će sportske aktivnosti biti podijeljene u 7 različitih tematskih kutaka: kutak otkrića, kutak izazova, zdravstveni kutak, dječji kutak, kutak za osobe s invaliditetom, ženski kutak i zabavni kutak

Ove godine Europska komisija pokreće prvi Europski tjedan sporta za promicanje sporta i tjelesne aktivnosti širom Europe od 7. do 13. rujna.

Tjedan je usmjeren je na poticanje sudjelovanja u sportu i sportskim aktivnostima te podizanje svijesti o brojnim dobrobitima. Tjedan sporta namijenjen je svima bez obzira na dob, podrijetlo ili tjelesnu pripremljenost.

Predstavništvo Europske komisije će na Europskom trgu u Zagrebu organizirati otvaranje Tjedna sporta s interaktivnim događanjima za građanstvo 7. rujna s početkom u 17:00 sati.

Posjetitelji se tijekom održavanja sportskog tjedna mogu upoznati i sudjelovati u fitness radionicama, isprobati aikido, zaigrati nogomet, penjati po umjetnoj stijeni, okušati se u taekwondo ili judo vještinama ili boksom provjeriti reflekse. Tu su i natjecanja u košarci i rekreativna utrka građana a za najmlađe predviđamo zabavu pod nazivom “Mali sportaši”.

Europskom tjednu sporta se u Hrvatskoj pridružilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta organizacijom BeCROactive događanja na jezeru Bundek u Zagrebu, 12. rujna 2015. Organizatori su pripremili aktivnosti podijeljene u 7 različitih tematskih kutaka: kutak otkrića, kutak izazova, zdravstveni kutak, dječji kutak, kutak za osobe s invaliditetom, ženski kutak i zabavni kutak. Svaki od njih nudit će pregršt sportskih, edukativnih i zabavnih sadržaja za djecu, mlade, osobe s invaliditetom, starije osobe i za obitelji. Aktivnosti će započeti u 9:00 sati i trajat će do 22:00 sata. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni