Europske sveučilišne igre kao poticaj za razvoj vrhunskog sporta u Zagrebu Hrvatskoj

Europske sveučilišne igre kao poticaj za razvoj vrhunskog sporta u Zagrebu Hrvatskoj

Predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba Andrija Mikulić u pratnji domaćina sanacijskog upravitelja Studentskog centra Mirka Bošnjaka i direktora organizacije Europskih sveučilišnih igara Zrinka Čustonje, posjetio je u četvrtak novouređeni kompleks Europskog sveučilišnog sela. Prilikom obilaska koji je označio službeni završetak radova, predsjednik Skupštine Mikulić naglasio je kako je ovo dobar početak za izradu sportske strategije.

»Iako bi ulaganje u sportske objekte trebalo biti vidljivo na razini svake godine, i ovo je jedan dobar način da od nečeg krenemo. Sad kad imamo studentske komplekse obnovljene, ne bi htio da tu stanemo. Imamo dobar početak za sportsku strategiju, prije svega imamo ljudske kapacitete koji su nam preduvjet za razvoj vrhunskog sporta u Zagrebu i RH«, istaknuo je predsjednik Mikulić koji je dodao da je upravo zbog toga okupio predstavnike vrhunskih zagrebačkih sportskih klubova.

»Prva nam je zadaća odrediti kriterije po kojima ćemo razvijati klubove i da tom sportu u glavnom gradu Hrvatske damo krila. Jer to je ono što mlade generacije zanima, a što je naša dužnost kao političara i čelnih ljudi vlasti«, naglasio je predsjednik Gradske skupštine Grada Zagreba.

Obnovljeni SC Stjepan Radić, unutar kojeg će se nalaziti europsko sveučilišno selo već će tijekom narednog vikenda početi primati studente iz cijele Europe. (zg-m) 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni