EU projekt samozapošljavanja visokoobrazovanih žena

EU projekt samozapošljavanja visokoobrazovanih žena

Projekt ima za cilj motivirati, educirati i osposobiti 45 nezaposlenih visokoobrazovanih žena s područja grada Zagreba u dobi od 25 – 49 godina života za samozapošljavanje kroz pružanje usluga čuvanja i brige o djeci.

Grad Zagreb, Ured za programe i projekte Europske unije, u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područni ured Zagreb, Razvojnom agencijom Zagreb – TPZ d.o.o.. Domom zdravlja Zagreb-Zapad, Obiteljskim centrom grada Zagreba, Centrom za edukaciju, savjetovanje i istraživanje – CESI i Udrugom za pomoć i edukaciju žrtava mobbinga provodi projekt pod nazivom “Stvaranje inovativnih mogućnosti za samozapošljavanje nezaposlenih visokoobrazovanih žena s područja grada Zagreba”.

Ovim projektom Grad Zagreb i partneri, koristeći fondove Europske unije, pomažu nezaposlenim ženama s područja Zagreba da pokrenu vlastiti posao i kreiraju različite usluge u području čuvanja i brige o djeci. Projekt ima za cilj motivirati, educirati i osposobiti 45 nezaposlenih visokoobrazovanih žena s područja grada Zagreba u dobi od 25 – 49 godina života za samozapošljavanje kroz pružanje usluga čuvanja i brige o djeci.

Projekt se provodi u okviru IPA instrumenata pretpristupne pomoći. Projekt je vrijedan 151.392,92 eura, od čega Europska unija osigurava 82,14 % ukupnih sredstava, dok preostali iznos osiguravaju Grad Zagreb i partneri.

Predstavljanje projekta održat će se danas u poslijepodnevnim satima u prostorijama Gradske uprave. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni