Etnografski muzej: Izložba „100 dječjih vrtića za 100 muzejskih godina“

Etnografski muzej: Izložba „100 dječjih vrtića za 100 muzejskih godina“

U Etnografskom muzeju danas će u 13 sati bit će otvorena izložba „100 dječjih vrtića za 100 muzejskih godina“ na kojoj će biti izloženi dječjih iz hrvatskih dječjih vrtića, u koje su stigle tradicijske drvene igračke koje je zaštitio UNESCO. Djeca iz sto dječjih vrtića izradila su slikarske i skulptorske radove koji će biti izloženi na do sada jedinstvenoj izložbi u Etnografskom muzeju.

Izložbom koju će otvoriti gradonačelnik Milan Bandić se obilježava peta obljetnica projekta Dajmo djeci korijene i krila, stotu obljetnicu Etnografskog muzeja u Zagrebu i tridesetu obljetnicu Radija Kaj, koji sudjeluju u spomenutom projektu. Naime, Etnografski muzej i Radio Kaj, kao medijski partner, pokrenuli su 2013. godine projekt Dajmo djeci korijene i krila , kao kulturno-odgojnu i obrazovnu dopunu izložbe Svijet igračaka, autorice dr. sc. Iris Biškupić Bašić.

Akcija projekta zasnovana je na kulturnim i edukativnim sadržajima putem kojih djeca od vrtićke dobi upoznaju vrijednosti i značenja hrvatske baštine, odnosno tradicijskih dječjih igračaka, njima najbliži segment narodnog stvaralaštva.

Izložba će biti i doprinos aktivnostima organiziranima uz 23. Dane dječjih vrtića Grada Zagreba. Izložene dječje radove će tijekom trajanja izložbe, od 3. do 19. svibnja 2019. godine, ocjenjivati muzejski pedagozi, poznavatelji dječjeg stvaralaštva, ali i posjetitelji izložbe. Nagrađeni najoriginalniji i najkreativniji radovi u svim kategorijama bit će objavljeni 22. svibnja po završetku izložbe i Dana dječjih vrtića Grada Zagreba.

Pokrovitelj izložbe je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni