Esplanade je ponovno  postao (samo) Esplanade

Esplanade je ponovno postao (samo) Esplanade

Poznati zagrebački hotel Esplanade ponovno posluje kao neovisan hotel, pod nazivom Esplanade Zagreb Hotel, nakon što je osam godina poslovao pod zastavom Regenta.

Esplanade je od 2004. godine, nakon potpune rekonstrukcije, poslovao pod nazivom The Regent Esplanade Zagreb. Brand Regent bilježio je različite stope rasta, no naposljetku je prodan tvrtki Formosa International Hotels s Tajvana. Međutim, ostvareni rast nije bio u skladu sa smjernicama Esplanade i vlasnika hotela te je stoga donesena odluka o osamostaljenju hotela.

Hotel Esplanade sagrađen je 1925. godine radi pružanja vrhunskog smještaja i usluga putnicima glasovitog Orient Expressa, koji je prometovao na liniji Pariz – Istanbul. Esplanade 2002. godine preuzima austrijska kompanija – WSF Group, grupacija privatnih kompanija specijaliziranih za razvoj međunarodnih luksuznih hotela i sportskih sadržaja.

Vjerujem da je nastupilo vrijeme da nastavimo svoj put kao neovisan hotel. Esplanade je prestižan hotel i uvjeren sam da će postići znatan rast, izjavio je generalni direktor hotela Ivica Max Krizmanić. (zg-m)

 

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni