Eskadrila transportnih helikoptera do travnja prevezla 327 pacijenta

Eskadrila transportnih helikoptera do travnja prevezla 327 pacijenta

Tijekom prošle godine posada je sveukupno prevezla 504 pacijenta kroz ostvarenih 506 sati naleta u spašavanjima ljudskih života

Posada Eskadrile transportnih helikoptera (ETH) 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane u nedjelju je primila Javno priznanje Grada Starog Grada s Hvara za iznimna postignuća na području hitnog medicinskog prevoženja s otoka Hvara.

Posada koju čini kapetan, satnik Stjepan Jović, uz kopilota poručnika Duju Volodera i stožernog narednika Dalibora Filipovića tijekom prošle godine sveukupno je prevezla 504 pacijenta kroz ostvarenih 506 sati naleta u spašavanjima ljudskih života, a u ovoj godini do 15. travnja ETH je ukupno prevezla 327 pacijenata.

Zahvaljujući se u ime posade, satnik Jović je kazao kako je “svatko od nas ostavio je određeni trag, životni i profesionalni koji ovim nagradama ostaje trajno zabilježen u povjesnici Grada Starog Grada, ali i trag koji svim dobitnicima javnih pojedinačnih i skupnih nagrada predstavlja snažan poticaj u daljnjem djelovanju na dobro otoka Hvara i Domovine Hrvatske”, te zaključio kako je “najveća nagrada za sve što činimo osjećaj zadovoljstva što smo mogli pomoći, jer spašeni život je blago koje vas oplemenjuje i nadahnjuje za nova djela i postignuća”.

Naglasio je kako je ova letačka posada tijekom cijele godine spremna poletjeti u bilo koje vrijeme kada dobije poziv za prijevoz pacijenata i spašavanje života. (zg-m)

Komentari su zatvoreni