“Esih i Hasanbegović su otvorili Pandorinu kutiju”

“Esih i Hasanbegović su otvorili Pandorinu kutiju”

»Moram priznati da sam prilično uzbuđena, dakle nisam vjerovala da će to doista to i dogoditi. Srce je zalupalo i mi iz stranke Neovisni za Hrvatsku smo iznimno zadovoljni. Uspjeli smo si na brzinu čestitati, ali ovo ćemo zasigurno proslaviti zajedno sa onim ljudima koji nas podržavaju«, izjavila je gradska zastupnica Burna Esih (NZH), nakon što je u petak u ranojutarnjim satima Gradska skupština donijela odluku o poreimenovanju Trga maršala Tita u Trg Republike Hrvatske.

Esih kaže kako još ne zna kada će ploče s nazivom biti uklonjene s trga.

Osvrnula se na kritike prema kojima je preimenovanje Trga maršala Tita ustvari jedini program njezine stranke.

»Mogli smo čuti da je ovo naša jedina programska točka, to sigurno nije istina. Ovo je jedna velika stvar. Ne bi je inače postavili za skupštinsku većinu, međutim novinari iz medija koji su nas pratili mogli su primijetiti da su Neovisni za Hrvatsku bili sudjelovali na sjednicama svakog odbora koje su se odvijale u zadnja dva tjedna«, kaže.

Smatra da je kao predsjednica Odbora za Obrazovanje i sport pokazala veliku umješnost. »U svemu je bitna volja«, izjavila je Esih istaknuvši kako su na »ovu pobjedu iznimno ponosni«.

Osvrnula se i na riječi Tomislava Tomaševića (Zagreb je naš!), koji je ustvrdio da su se tijekom sinoćnje Skupštine svega tri puta javljali za riječ.

»Predlagatelj ove promjene bio je Hasanbegović i što se tiče te točke u nju se nisam željela petljati. Što se pak ostalih tiče ovo je za nas bio vrlo važan dan, pripremali smo se na sve moguće scenarije te nije bilo vremena se pripremati za neke druge rasprave, ali neće biti problem da čujete glas Neovisnih za Hrvatsku«, poručila je Bruna Esih.

Tomašević: Ovo je društveno iscrpljivanje

»Osjećam se jadno i iscrpljeno te mislim da je ovo društveno iscrpljivanje, budući da mi se čini da su gospodinu Hasanbegoviću ove teme bitne. Danas, kako sam ranije govorio, od 13 točaka koje smo prošli, oni su se svega tri puta javili za riječ. Očito im je samo ta točka bitna, o drugima nemaju što za reći. I dalje će se mijenjati imena ulica i trgova čime su mislim otvorili Pandorinu kutiju. Ove teme nisu ključne za većinu građana grada Zagreba«, rekao je Tomislav Tomašević.

Matej Knežević

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni