Ericsson Nikola Tesla – prva hrvatska tvrtka “prijatelj bicikliranja”

Ericsson Nikola Tesla – prva hrvatska tvrtka “prijatelj bicikliranja”

(Foto: Jedno od natkrivenih parkirališta za bicikle zaposlenika)

Ericsson Nikola Tesla je prva kompanija u Hrvatskoj kojoj je dodijeljen europski certifikat »Prijatelj bicikliranja« čime se pridružila novoj inicijativi društveno odgovornih kompanija u Europi sa zajedničkim ciljem smanjenja stakleničkih plinova uz istodoban pozitivan utjecaj na zdravlje svojih zaposlenika.

Iz Sindikata biciklista, kao koordinatora za certificiranje u Hrvatskoj, tim su povodom u četvrtak naglasili kako poticanjem zaposlenika, ali i posjetitelja, na korištenje bicikla kao prijevoznog sredstva, Ericsson Nikola Tesla služi kao pozitivan primjer zagovaranja i prakticiranja održivog oblika kretanja te odgovornosti prema zdravlju, okolišu, javnom prostoru, ali i uštedama. U današnje vrijeme kada je smanjenje utjecaja motoriziranog prometa na okoliš i zdravlje od presudne važnosti, primjeri ove prve certificirane tvrtke te Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu, kao prve certificirane ustanove, pokazuju pozitivan pomak prema izravnom i aktivnom djelovanju u ovom području, zaključuju iz Sindikata biciklista.

Ericsson Nikola Tesla kontinuirano razvija svijest i povećava motiviranost svojih zaposlenika za praćenje tema iz područja zaštite okoliša i racionalnog gospodarenja energijom te sudjeluje u različitim srodnim inicijativama. Aktivnim upravljanjem utjecajem vlastitih operacija na okoliš, uključujući radne prostore, transport proizvoda, poslovna putovanja te dolazak/odlazak zaposlenika s posla i na posao, tvrtka pozitivno utječe na okoliš te značajno smanjuje emisiju ugljikovog dioksida.

Budući da je Sindikat biciklista koordinator certifikacije za Hrvatsku, u ime Europske biciklističke federacije provodi program certificiranja biciklistički prijateljskih organizacija. Program se sastoji od konzultacija, evaluacije i samog certificiranja, a sve organizacije koje bi također željele postati »prijatelji bicikliranja« mogu se javiti Sindikatu biciklista na info@sindikatbiciklista.hr. (zg-m)

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni