Ergonet ponovno prvak ženske lige SOKAZ-a

Ergonet ponovno prvak ženske lige SOKAZ-a

Najbolja pojedinka u prošloj sezoni SOKAZ-a je bila Gordana Valentić (Ergonet) sa skorom 30:0, drugo mjesto je zauzela Vesna Perhoč (BMW Team 11) sa skorom 29:1, dok je treća bila Biserka Žukina (BMW Team 11) sa skorom 28:2

Natjecanje u ženskoj ligi SOKAZ-a (Udruge stolnotenisača rekreativaca Zagreba) u sezoni – proljeće 2015. godine završilo je prošlog tjedna. Liga je imala jedanaest momčadi, šta je, nažalost, manje nego u prošloj sezoni – jesen 2014. godine, kada je bilo prijavljeno trinaest ekipa. Prvak SOKAZ-a je ponovno postala momčad Ergoneta (u sastavu Gordana Valentić, Vlatka Dragia, Irena Martić i Muhek) pobijedivši u svih 10 susreta i skupivši maksimalnih 30 bodova. Odlučujući susret je odigran u 11. kolu kada je ekipa BMW Team 11 (za koju su bile prijavljene Vesna Perhoč, Biserka Žukina, Mirjana Kos i Galić; a u cijelom prvenstvu su nastupile samo dvije igračice – Žukina i Perhoč) ugostila momčad Ergoneta.

U tom dugogodišnjem derbiju Ženske lige SOKAZ-a Ergonet je pobijedio BMW Team 11 rezultatom 6:4. Kako sam naveo BMW Team 11 je i taj odlučujući susret odigrao sa samo dvije igračice, dok su za Ergonet nastupile Gordana Valentić, Vlatka Dragia i Irena Martić. Gordana Valentić je dobila dva meča i treći bez borbe.

Odlučujući susret

U odlučujućem meču za najbolju pojedinku SOKAZ-a, kao i prošle sezone, Valentić je pobijedila Vesnu Perhoč u 5 setova. Irena Martić je iznenadila Biserku Žukinu pobijedivši je u 4 seta, dok je izgubila od Perhoč i dobila jedan meč bez borbe. Vlatka Dragia je izgubila od Žukine i Perhoč i dobila jedan meč bez borbe. Kod rezultata 6:3 za Ergonet, momčad osvajača SOKAZ-a je predala parove ekipi BMW Teama 11 i susret je završen rezultatom 6:4.

Ekipa BMW Teama 11 je tako sa 9 pobjeda i tim porazom zauzela drugo mjesto osvojivši 27 bodova. Treće mjesto je zauzela ekipa Cestodom (u sastavu Zlata Iveković, Adrijana Benko, Vesna Bunčić i Marija Tkalčić) sa 8 pobjeda i 2 poraza skupivši 24 boda. Četvrtoplasirani je bio sastav STKI “URIHO” sa 7 pobjeda i 3 poraza osvojivši 21 bod. Na peto mjesto se plasirala ekipa HRT s 5 pobjeda, 1 neriješenim rezultatom i 4 poraza skupivši 16 bodova. Šesto mjesto je zauzeo sastav PBZ d.d. s 5 pobjeda i 5 poraza i osvojenih 15 bodova. Sedmoplasirana je bila momčad Dom Medveščak s 4 pobjede i 6 poraza i skupljenih 12 bodova, dok je osmoplasirana bila ekipa HZZO s 3 pobjede, jednim neriješenim rezultatom i 6 poraza skupivši 10 bodova.

Devetoplasirana je bila momčad Plive s 1 pobjedom, jednim neriješenim rezultatom i 8 poraza i skupljenih 4 boda, dok je desetoplasirani bio sastav SDIR Sidra također s 1 pobjedom, jednim neriješenim rezultatom i 8 poraza i osvojenih 4 boda. Sastav Plive je bolje plasiran jer je u međusobnom susretu sa ekipom SDIR Sidra, koji je završio rezultatom 5:5, osvojila jedan set više (19:18). Posljednjeplasirana jedanaesta momčad u Ženskoj ligi SOKAZ-a je bila momčad Hrvatske vode, koja je izgubila svih 10 susreta i ostala bez osvojenog boda. Želimo im više sreće u narednoj sezoni.

Najbolje pojedinke

Najbolja pojedinka u prošloj sezoni SOKAZ-a je bila Gordana Valentić (Ergonet) sa skorom 30:0, drugo mjesto je zauzela Vesna Perhoč (BMW Team 11) sa skorom 29:1, dok je treća bila Biserka Žukina (BMW Team 11) sa skorom 28:2. Četvrtoplasirana je bila Vlatka Dragia sa skorom 27:2. Treba još istaknuti Zlatu Iveković (Cestodom) sa skorom 24:6, Adrijanu Benko (Cestodom) sa skorom 23:4, te Snježanu Ivčević (STKI “URIHO”) sa skorom 23:7, a identičan skor su zabilježile i Vesna Pavlinek (STKI “URIHO”) i Vlatka Škarica (HRT).

Istaknuli bismo i dvije igračice koje nisu odigrale sve susrete, a to su Irena Martić (Ergonet) i Ljiljana Šimurina (PBZ d.d) s identičnim skorom 17:4. Najbolji par je imao sastav BMW Team 11 (Biserka Žukina, Vesna Perhoč) sa skorom 10:0, dok je drugoplasirani par imala ekipa STKI “URIHO” (razni sastavi) sa skorom 8:2. Trećeplasirani par je imala momčad HRT (Vera Menla, Vlatka Škarica) sa skorom 7:3. Isti skor je imao sastav Cestodoma (razni sastavi), ali je u međusobnom susretu izgubio od para ekipe HRT-a.

Žao nam nam je što je u ovoj upravo završenoj sezoni – proljeće 2015 godine bilo prijavljeno dvije ekipe manje nego u sezoni – jesen 2014. godine.

Portal ZG – magazin će i dalje davati medijski prostor i izvještavati o rezultatima Ženske lige SOKAZ-a nakon svake sezone u cilju njezine popularizacije i omasovljenja. Svim našim damama koje vole igru s celuloidnom lopticom želimo ugodno kasno proljeće i ljeto te u jesenskim mjesecima ponovne susrete za stolnoteniskim stolovima u narednoj sezoni SOKAZ-a!

Dragutin Ivanec

Dijeli
KOMENTARI
Komentari su zatvoreni